Tenis

Scandalul din tenis continuă » Componenţii echipei de Cupa Davis au fost chemaţi la federaţie

Componenţii echipei de Cupa Davis au fost chemaţi la federaţie

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 28 octombrie 2011

Conducerea Federaţiei Române de Tenis i-a convocat la sediul FRT pe jucătorii echipei de Cupa Davis pentru a discuta măsurile necesare pentru îmbunătăţirea performanţelor, anunţul forului survenind la o zi după ce jucătorii au cerut reinstalarea în funcţie a căpitanului nejucător Andrei Pavel.

"Conducerea Federaţiei Române de Tenis va discuta cu jucătorii echipei de Cupa Davis, pentru a stabili o serie de măsuri necesare pentru îmbunătăţirea performanţelor şi optimizarea sistemului de pregătire a participării la cea mai importantă competiţie din tenisul mondial. Jucătorii echipei de Cupa Davis au fost convocaţi la sediul FRT, urmînd ca opinia publică să fie informată în legatură cu concluziile acestei întîlniri", se arată în comunicatul FRT, potrivit mediafax.

Reprezentanţii federaţiei precizează că măsura demiterii căpitanilor echipelor de Cupa Davis şi Fed Cup, Andrei Pavel, respectiv Irina Spîrlea, a fost luată din cazua lipsei implicării acestora în pregătirea sportivilor. "Măsura a fost luată pe fondul necesităţii unei mai susţinute şi continue implicări a căpitanilor de echipă în activitatea celor două echipe", notează comunicatul.

Joi, componenţii echipei de Cupa Davis, Victor Hănescu, Horia Tecău, Victor Crivoi, Adrian Ungur şi Marius Copil, şi-au exprimat dezacordul faţă de demiterea căpitanului nejucător Andrei Pavel şi au cerut Federaţiei Române de Tenis să revină asupra deciziei.
"În urma hotărîrii Comitetului Director al Federaţiei Române de Tenis, respectiv a Ruxandrei Dragomir prin intermediul Comitetului Director, de a-l destitui pe Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României şi staful acestuia, noi, Victor Hănescu, Horia Tecău, Adrian Ungur, Marius Copil şi Victor Crivoi, ne manifestăm total dezamăgirea şi dezacordul faţă de această decizie şi de felul în care a fost luată", se arată într-o scrisoare deschisă semnată de cei cinci jucători.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.