Liga 1

FOTO Cronica de la U Cluj - Dinamo 0-0: "Fraţi de sînge"

+25 Foto
U Cluj - Dinamo

Articol de Valentin Şchiopu  —  Saturday, 29 October 2011

"Studenţii" au dominat prima repriză, dar Dănciulescu a ratat o ocazie uriaşă în a doua.

Ciorile care au ascuns nuci în gazonul de pe Cluj Arena şi-au văzut provizia pusă în pericol. Azi, la "U" - Dinamo, s-au băgat alunecări. Ciobotariu a preferat o tactică speculativă. Cînd îl ai pe Cătălin Munteanu în echipă, te poţi astepta oricînd la un moment de magie.

Cel mai bun pasator din Liga 1, daca nu şi singurul, a căzut însă în navodul întins de Boştină, Marinescu şi Păcurar. Cojocnean n-a mai respectat protocolul şi sfertul academic. Extrema a şutat de la 20 de metri, dar reflexul lui Bălgrădean a trimis mingea în corner (8). La marginea celuilalt careu, Alexe i-a urcat în carusel pe Unguruşan, Boştina şi Abrudan. Un moment de tehnică sclipitoare a dinamovistului şi unul de brambureala pentru "studenţi".

La capitolul ocazii au punctat însă tot gazdele: Abrudan (17) şi Cojocnean (21) n-au reuşit să trimită în poartă. Ultimul şi-a închis unghiul şi a fost blocat de Bălgrădean. Problemele pentru "U" au început după ce raidurile lui Rus au produs victime în banda stîngă. În 10 minute, mijlocaşul lui Dinamo i-a scos din joc şi pe Grecu, şi pe cel care a intrat în locul sau, Mendy. Mai mult, Rus a semnat cea mai mare ocazie a cîinilor din prima repriză, un şut pe lîngă, din unghi (38).

Nimic la nimic şi în repriza a doua
Meciul a avut ritm şi după pauză, unul dictat însă de Dinamo. Marius Popa a intervenit providenţial la reluarea din cadere a lui Danciulescu, la o minge asezata de Niculae (54). Niculescu a terminat benzina, cele doua peluze s-au înclinat la schimbarea atacantului cu Tony. Nigerianul n-a intrat bine în meci şi a tras prea slab pentru Bălgradean (63). Boştină (78) a tras pe centru dintr-o lovitură liberă, iar Niculae a răspuns cu un şut care a ocolit vinclul (83).

Gazdele cu şuturile, oaspeţii cu ocaziile

U Cluj  -  Dinamo
52%    Posesie    48%
13    Şuturi la poartă    6
6    Şuturi pe poartă    1
8    Cornere    5
1    Ocazii    4

Click aici pentru comentariul liveTEXT!

Echipele de start:

U Cluj: M. Popa - Unguruşan, Szukala, Abrudan, Grecu - L. Marinescu, Boştină, Păcurar - Cojocnean, Cl. Niculescu, Ad. Cristea
Rezerve: Matache, Mendy, Pele, Nasser, Machado, Tony, G. Grozav

Dinamo: Bălgrădean - Scarlatache, Luchin, Dr. Grigore, Diabate - L. Rus, D. Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, M. Niculae
Rezerve: Curcă, Muşat, Pătraşcu, Bakaj, Păun, Ţucudean, L. Ganea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.