Baschet

Fanii au ales: Nowitzki este mai bun decît Gasol!

Dirk Nowitzki (stînga), în duel cu spaniolul Pau Gasol

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Într-un sondaj realizat pe gsp.ro, jucătorul german al lui Dallas Mavericks a fost preferat de cititori drept cel mai bun baschetbalist european. Înaintea lui Pau Gasol

O afirmaţie, că Pau Gasol este numărul 1 printre baschetbaliştii europeni ai ultimilor ani, făcută într-un interviu din L'Equipe, a pus pe jar cititorii Gazetei, mulţi susţinînd altceva: jucătorul continentului este neamţul Dirk Nowitzki. Imediat, a apărut sondajul, pe gsp.ro, care a întărit ideea că împătimiţii de baschet români îl preferă pe cel care, în acest an, a teleportat-o spre titlu în NBA pe Dallas Mavericks cu jocul său de pe altă planetă. Şi care l-a învins în 2011 pe pivotul iberic al lui LA Lakers, 4-0 în semifinalele Conferinţei de Vest.

Acest succes direct şi victoria finală a extremei germane au contat mai mult decît titlul european cucerit de Spania şi Gasol în septembrie trecut, cînd Germania lui Nowitzki a fost eliminată încă din faza grupelor (68-77 în meci direct), iar Gasol a fost declarat cel mai bun pivot şi selectat în echipa turneului.
Dintre cei 3.691 de cititori care au participat la sondaj, 2.095 l-au ales pe Dirk Nowitzki drept europeanul ultimilor ani în baschet.


57 la sută din voturi s-au oprit la Dirk Nowitzki, restul fiind pentru Pau Gasol

3.691 de cititori au participat la sondaj pe gsp.ro

2 este numărul titlurilor de jucătorul european al anului FIBA cîştigate de Gasol (2008, 2009); Nowitzki are unul, în 2005

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.