Auto

Marinescu, din nou pe podium: locul 3 în ultima cursă a sezonului

Mihai Marinescu

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 30 octombrie 2011

După locul 5 ocupat ieri în prima cursă de la Barcelona, Mihai Marinescu a revenit astăzi cu o nouă prestaţie de senzaţie, reuşind să urce pe ultima treaptă a podiumului în chiar ultima cursă a sezonului.



Plecat al patrulea, românul l-a depăşit imediat după start pe spaniolul Miki Monras, rivalul său în clasamentul general, şi a început să-l atace pe Ramon Pineiro pentru locul secund. Însă ibericul a rezistat bine şi şi-a păstrat poziţia a doua. Victoria i-a revenit italianului Mirko Bartolotti, cîştigătorul titlului în Formula 2 în acest sezon.



Marinescu a terminat în cele din urmă la peste 11 secunde în spatele liderului şi la mai puţin de trei secunde în spatele ocupantului locului doi.



Pentru Mihai a fost cea de-a 4-a clasare pe podium: mai are două locuri trei obţinute în cele două curse din Austria şi o victorie, obţinută îm prima cursă de la Monza. A fost de asemenea cea de-a 11-a clasare în zona punctelor pentru pilotul braşovean.



Astfel, Mihai a terminat sezonul pe locul 5:

1. Mirko Bortolotti (Italia)  - 273 pct

2. Christopher Zanella (Elveţia) - 183 pct

3. Ramon Pineiro (Spania) - 167 pct

4. Miki Monras (Spania) - 141 pct

5. Mihai Marinecu  (România) - 123 pct

6. Tobias Hegewald  (Germania) - 121 pct

7. Jack Clarke  (Marea Britanie) - 108 pct

8. Alex Brundle (Marea Britanie) - 102 pct



Rezultatul de la finalul sezonului pentru fiecare pilot se stabileşte adunînd punctele strînse de-a lungul celor 16 curse, din care se scad cele mai slabe două rezultate (pentru Marinescu s-au scos din evidenţă cele două curse în care românul a abandonat)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.