Liga 1

Răchită: "Cer public scuze Stelei. Regret nespus ce s-a întîmplat cu Galamaz şi cu Tătăruşanu"

Valeriu Rachita spune că a vrut să demisioneze la puţină vreme după suspendarea meciului Petrolul-Steaua, dar a fost făcut să se răzgîndească de către primar şi prefect

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday, 31 October 2011

Despre antrenorul Petrolului, Vivi Răchită, s-a spus la puţină vreme după incidentele de aseară că ar fi fost anunţat de facţiunile dure ale "Lupilor galbeni" cu multă vreme înainte că "după promovare, la primul meci cu Steaua o să facem prăpăd". Reacţia tehnicianului ploieştean a venit în această dimineaţă.

"Sînt uimit de faptul că se vorbeşte despre premeditare şi este folosit numele meu. Eu, pe acest derbedeu nu l-am văzut niciodată în viaţa mea. Am stat azi-noapte într-o discuţie prelungită, pînă la 4:00 dimineaţa, cu primarul Ploieştiului, cu Prefectul Prahovei şi cu şeful firmei de pază. Eu mi-am depus mandatul, însă am fost refuzat. Am vrut prin asta să-mi asum într-un fel responsabilitatea. Îmi vine să plec, să dispar pentru că nu înţeleg de ce sînt atacat cînd eu nu am nici o vină. Derbedeul a fost identificat, nu e din Păuleşti, unde stau eu, ci din Bariera Bucureşti. Ce vină avem noi, Petrolul, cînd am suplimentat, la solicitarea Jandarmeriei, cu 35 de oameni efectivul sterwarzilor tocmai pentru că era un meci cu grad ridicat de risc?! Contractul cu firma Galant, cu care lucrăm de un an şi jumătate, va fi reziliat şi vom cere şi daune pentru modul în care s-a acţionat. Ne-au fost aduse prejudicii grave, sportive şi de imagine", a afirmat antrenorul principal al Petrolului.

"I-am rugat pe observator şi pe arbitru să-mi spună de ce este suspendat meciul dacă Jandarmeria ţinea situaţia sub control, dar mi-au răspuns că într-un asemenea caz doar comisiile Ligii mai pot decide. Cer scuze public Stelei pentru incidente şi-mi pare nespus de rău pentru ceea ce li s-a întîmplat lui Galamaz şi lui Tătăruşanu", a mai spus Răchită.

Prefectul Prahovei, Adrian Dobre, a precizat pentru GSP.ro, că "voi solicita Jandarmeriei un control şi măsuri disciplinare pentru că e nevoie de explicaţii faţă de slaba reacţie a Jandarmeriei. Se depun eforturi şi pentru identificarea celor care au aruncat petarde şi fuminigene".

Meciul Petrolul-Steaua, de duminică seară, a fost suspendat chiar înainte de pauză, la scorul de 0-2, după ce o fumigenă l-a lovit în spate pe Tătăruşanu şi  i-a provocat o rană deschisă. Cu cîteva minute înainte, stelistul Galamaz fusese lovit cu pumnul de un suporter care pătrunsese pe teren.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.