Liga 1

Varianta Arbitrului. "Am scris că jucătorii au sărit să-şi apere colegul"

Robert Dumitru. FOTO Alex Nicodim

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 noiembrie 2011

"Centralul" braşovean explică de ce n-a oprit meciul imediat după ce Galamaz a fost lovit, de ce i-a eliminat pe Martinovici şi pe Stanca şi ce a scris în raport despre cei doi, dar şi ce anume i-a spus Tătăruşanu după ce a fost lovit de o petardă


La 3 ore după ce a suspendat meciul Petrolul - Steaua, Robert Dumitru răspunde la primul telefon al Gazetei, chiar dacă e trecut de miezul nopţii de duminică. "Sînt pe drum, mă duc acasă, dar nu pot să vorbesc acum, la cald". Ieri la prînz, răspunde la al 3-lea apel. "N-a fost vina mea, dar cred că mi-am încărcat telefonul de 3 ori de dimineaţă pînă acum, tocmai discutam cu Ion Crăciunescu. Acum, putem dialoga, am şi acceptul CCA".

- Domnule Robert Dumitru, primul reproş care vi se face e că nu aţi oprit meciul din momentul în care a fost lovit Galamaz.
- Treaba e simplă. Ca să poţi să opreşti un meci, trebuie să deţii toate elementele, nu să iei o decizie aşa, la primul impuls.

- Cred că aveaţi toate elementele, aţi văzut perfect cum l-a lovit, nu?
- Eu eram la 60 de metri, am văzut lovitura, dar n-am perceput-o ca şi cum aş fi fost lîngă cei doi. Mi s-a părut că a fost la nivelul feţei, dar nu eram sigur dacă el mai poate sau nu continua.

- Dar a fost schimbat.
- Bun, dar Steaua oricum trebuia să facă o schimbare ca să-l bage pe Tătăruşanu, eu de unde să ştiu că Galamaz iese fiindcă e accidentat? Doctorul nu mi-a zis că e vorba despre o fractură. Am luat acest incident ca pe unul izolat, de-asta am decis să continue jocul.

- De ce i-aţi eliminat pe ce doi?
- Pentru comportare violentă, iar în Legile Jocului se spune clar că dacă agresezi un adversar, un coleg sau un spectator, trebuie să acorzi cartonaş roşu.

- Ce anume aţi notat în raport referitor la cei doi, fiindcă raportul dumneavoastră va fi decisiv în privinţa judecăţii lor?
- Au lovit cu piciorul un spectator intrat pe terenul de joc, însă au intervenit pentru a-şi apăra coechipierul care fusese deja lovit.

- A urmat incidentul cu Tătăruşanu, care a venit la dumneavoastră şi vă striga ceva, ce anume?
- Mi-a zis aşa: «Eu nu pot să mai apăr, am arsuri pe spate». Toată lumea însă avea tendinţa de a exagera, tocmai de-asta am suspendat meciul 10 minute, ca să am timp să evaluez exact situaţia, să am toate informaţiile. Am anunţat observatorul şi apoi pe cei de la Jandarmerie să facă ceva ca să se joace meciul în condiţii de securitate. N-au făcut nimic, iar atunci am luat decizia de a opri meciul definitiv, decizie care mi-a aparţinut în exclusivitate.

- Vă e teamă de anumite răzbunări din partea suporterilor Petrolului?
- Nu, deoarece nu m-am simţit absolut deloc ameninţat nici la stadion, nici în timpul şi nici după joc. Ce vină am eu?

"Mi s-a mai întîmplat o singură dată în carieră să suspend un meci. Arbitram la «Judeţ», au intrat nişte spectatori pe teren care l-au lovit pe unul dintre asistenţi. Acesta a putut continua, dar am fost nevoit să elimin mai mulţi jucători şi o echipă a rămas în mai puţin de 7 fotbalişti"
Robert Dumitru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.