Liga 1

În 1987, Lăcătuş a suferit o accidentare similară cu cea a lui Galamaz: ”Mîncam cu paiul, mi-era frică şi să mă spăl pe faţă!”

În '87, Camacho (în plan secund) l-a lovit pe Lăcătuş chiar la începutul partidei, apoi a fost nevoit să părăsească el terenul, după doar 20 de minute Foto: Arhiva GSP

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

George Galamaz şi Marius Lăcătuş au ceva în comun. Cei doi au suferit acelaşi tip de accidentare, fractură a osului zigomatic.


Fostul număr 7 din Ghencea înţelege perfect situaţia în care se află actualul fundaş stelist. "Eu am trecut prin acest tip de accidentare şi pot spune că nu e deloc una uşoară. S-a întîmplat la un meci cu Spania, cîştigat de noi cu 3-1, în aprilie 1987, la Bucureşti. Atunci, Camacho mi-a aplicat un cot în figură şi am fost nevoit să nu mai joc fotbal timp de trei luni de zile. Pe moment, am simţit o uşoară înţepătură şi am continuat să evoluez, însă după partidă mi s-a umflat foarte tare faţa. Eu am avut chiar dublă fractură a osului zigomatic!", a rememorat Lăcă incidentul.

Operaţia şi grija de după
"Fiara" spune că Galamaz va avea ceva de tras pînă să revină pe gazon: "Eu mi-am reluat antrenamentele după circa o lună şi jumătate după ce am fost operat. Deşi pare ceva simplu, nu e deloc aşa. Mult timp am mîncat cu paiul... Iar cînd mă spălam pe faţă trebuia să fiu atent să nu apăs prea puternic în acea zonă, să nu mi se fisureze iar osul. Nici nu puteam rîde pentru că nu ai voie să faci mişcări bruşte care să afecteze acea zonă!".


"Îi doresc lui «Gala» să-şi revină cît mai repede, e un băiat de mare caracter. Sînt de acord cu gestul lui Martinovici, la fel aş fi procedat şi eu dacă eram pe teren"
Marius Lăcătuş, fost antrenor Steaua

El a "distrus" doi
Marius Lăcătuş nu i-a rămas dator în timpul respectivului meci lui Camacho. "Fiara" s-a răzbunat crunt pe căpitanul ibericilor, căruia i-a provocat o fractură de mandibulă, accidentare ce l-a scos din circuit o jumătate de an! Nu a fost singura victimă a lui Lăcătuş atunci, Goicoecha părăsind şi el terenul din pricina unei fracturi.

În '87, Camacho (în plan secund) l-a lovit pe Lăcătuş chiar la începutul partidei, apoi a fost nevoit să părăsească el terenul, după doar 20 de minute Foto: Arhiva GSP
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.