Liga 1

EXCLUSIV ”Mită pentru licenţiere” » Gazeta îţi prezintă dovada că DNA le face dosar lui Iancu şi lui Dragomir

Articol de Viorel Tudorache  —  joi, 03 noiembrie 2011

În urmă cu două zile a explodat informaţia că procurorii DNA pregătesc un dosar în care principalii vizaţi sînt Marian Iancu şi Dumitru Dragomir. Reacţia a fost imediată: "Nu are cum să existe un asemenea dosar, vă daţi seama că ar fi apărut imediat stenogramele. Oamenii sînt într-o confuzie totală, ca să fiu drăguţ. Faptul s-a consumat în iunie, sîntem în noiembrie, iar noi n-am fost citaţi vreodată", a afirmat Marian Iancu, finanţatorul echipei  Poli Timişoara, la sportro.

Gazeta prezintă dovada clară că la Direcţia Naţională Anticorupţie este deschis un dosar în care Dumitru Dragomir şi Marian Iancu sînt cercetaţi pentru "săvîrşirea intracţiunii de luare şi dare de mită". VEZI MAI JOS facsimilele

................................................................

Procurorii susţin: ”Dumitru Dragomir a pretins zeci de mii de euro de la Marian Iancu pentru a trafica influenţa în Comitetul Executiv FRF în vederea licenţierii clubului FC Timişoara. Preşedintele LPF solicită sume de bani (comision / mită) preşedinţilor în legătură cu vînzarea drepturilor TV”


Din dosarul "Mită în elicopter", procurii anticorupţie vor mai disjunge şi alte dosare penale. Unul dintre acestea îi vizează în mod direct pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi pe finanţatorul lui Poli Timişoara, Marian Iancu. Magistraţii explică în rechizitoriu: "DNA s-a sesizat din oficiu pe 23 iunie 2011, privind faptul că numitul Dumitru Dragomir a pretins diverse sume de bani de la Marian Iancu pentru a trafica influenţa în faţa Comitetului Executiv al FRF în vederea licenţierii clubului FC Timişoara. Nu au fost efectuate cercetări complete în cauză, urmînd ca materialul probator referitor la aceste aspecte să fie disjuns şi să formeze un nou dosar penal".

DNA s-a autosesizat la 3 zile după incendiarul Comitet Executiv, în care Mircea Sandu a dat peste cap planul şefului Ligii prin care Timişoara urma să rămînă în Liga I şi a trimis speţa la TAS.

Papici: "Dragomir l-a ameninţat la Sandu"
Procurorul şef Lucian Papici detaliază în procesul verbal depus la dosarul Avram-Ţerbea: "Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga I de a participa la o Adunare Generală a Ligii, depune demersuri pentru a obţine votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licenţiere în vederea avantajării clubului FC Timişoara. Întrucît informativ s-a stabilit că în ultimele săptămîni Dumitru Dragomir a făcut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, pentru ca acesta să ia în discuţie licenţierea Timişoarei în C.Ex. al FRF, lovindu-se de refuzul celui din urmă, care în concret nu a validat şedinţa C.Ex. şi a declinat cazul Timişoarei către TAS, Dumitru Dragomir l-a ameninţat pe Mircea Sandu că o să facă dezvăluiri compromiţătoare despre acesta. În altă ordine de idei, acelaşi preşedinte LPF solicită sume de bani (comision / mită) preşedinţilor cluburilor de fotbal din România în legătură cu vînzarea drepturilor TV".

Şpagă de 25.000 de euro la “Cluj Arena”
Radu Bica, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi al PDL Cluj, a fost arestat, luni, pentru că a acceptat să primească 25.000 de euro spre a furniza informaţii confidenţiale unor oameni de afaceri despre licitaţia privind contractul de întreţinere pe noua arenă de la poalele Feleacului. El  afost surprins în flagrant cînd primea 43.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro, de la avocatul Bogdan Aldea, ca o primă tranşă a şpăgii. DNA o cercetează şi pe Aspazia Droniuc, administratorul firmei Frarom, care urma să fie beneficiara contractului.Serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012 erau cifrate la 720.000 de euro, iar licitaţia urma să aibă loc în decembrie.


DECLARAŢII DIN DOSAR
"Consider că intervenţia numitului Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, prin care propunea licenţierea cluburilor FC Timişoara, FC Bihor şi Gloria Bistriţa se făcea în virtutea tradiţiei cluburilor respective în fotbalul românesc, fără interese materiale din partea conducătorilor acestor cluburi"
Mircea Sandu, preşedintele FRF

"Cu privire la comisionul plătit de LPF unei societăţi ce a intermediat vînzarea drepturilor TV pentru sezoanele 2011/2014 consider că dacă acest lucru e stipulat într-o decizie a Comitetului Executiv al Ligii e legal"
Mircea Sandu, preşedintele FRF

"Nu ştiu ca numitul Marian Iancu să fi oferit vreo sumă de bani numitului Dumitru Dragomir pentru ca acesta să-l sprijine în obţinerea licenţei de participare în Liga 1 pentru FC Timişoara"
Vasile Avram, fost membru al C.Ex. FRF


"N-am luat bani de la nimeni în viaţa mea, nici măcar de la copilul meu. Nu mă va da nimeni afară de la Ligă! Am auzit că se dau bani grei ca eu să fiu dat afară. Îi anunt pe toţi însă că doar mort plec de la LPF"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF, la ProTV

"Dacă s-ar fi întîmplat aşa ceva, am fi luaţi demult. Ştiţi că am zis că nu mă interesează hotărîrile CEx, asta i-am transmis şi lui Mircea Sandu. Mai mult de atît, Mircea Sandu m-a sunat pe mine să-mi spună că scoate procesul de licenţiere"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.