Timp liber   •   Dieta&Fitness

7 alimente dietetice care îţi fac mai mult rău decât bine

sursaL straightfromthea.com

Articol de Gazeta Sporturilor   —  miercuri, 02 noiembrie 2011

Multe dintre alimentele etichetate ca “dietetice”, “slab calorice”, “uşoare” lasă falsa impresie de produse sănătoase pentru corpul tău şi care te ajută la slăbit. Iată că cel puţin şapte dintre ele nu numai că nu te ajută să slăbeşti, dar contribuie şi la asimilarea greşită de zaharuri şi arome artificiale de către organism.

Suc dietetic

Este adevărat că băuturile dietetice au mai puţin zahăr şi calorii decât cele normale, dar studii recente au descoperit că în ciuda acestor lucruri, ele nu te ajută să dai jos cele câteva kilograme în plus. Mai mult, cei care consumă zilnic mai mult de două astfel de sucuri riscă să acumuleze grăsime în jurul taliei.

Dressing de salată slab caloric


În general, sosurile de salată “light” conţin mai puţine calorii şi grăsime decât cele obişnuite. Dar în schimbul grăsimii absente se adaugă, de cele mai multe ori, zahăr sau îndulcitor artificial, lucru uşor de observat din grila nutriţională de pe ambalaj.

Sfat: Cel mai indicat este să îţi faci propriul sos de salată, folosind ingrediente cât mai naturale şi proaspete.

Iaurt cu fructe sau alte arome

Iaurtul simplu are numeroase beneficii pentru sănătatea ta - printre care proteine pentru forţă, calciu pentru oase şi probiotice pentru digestie. Iaurtul cu arome însă este bogat în calorii şi zahăr, ca să nu mai vorbim de faptul că are în componenţă sirop de porumb, deseori dăunător organismului.


Sfat: Ca să dai gust iaurtului degresat, serveşte-l alături de fructe proaspete.

Îndulcitor artificial

Îndulcitorul artificial din anumite produse alimentare te poate face să te simţi mai flămând decât zahărul normal, după unele studii. Acest fapt neobişnuit se datorează faptului că organismul nu percepe îndulcitorul ca nutrient, asimilându-l, ci ca toxină, încercând să îl elimine.

Semipreparate congelate de dietă

Semipreparatele congelate recomandate pentru cei care vor să slăbească au mai puţine calorii, dar nu înseamnă că sunt sănătoase. Acestea conţin o cantitate mult mai mare de sodiu decât cea zilnică recomandată:1800 mg vs. 1500 mg pentru persoanele peste 50 de ani, cu diabet sau tensiune arterială mare.

Smoothie

Băuturile tip Smoothie pot fi adevărate capcane calorice, dacă nu sunt preparate cu grijă. Fiecare ingredient ales trebuie să conţină cât mai puţin zahăr, pentru un aport caloric minim.

Sfat: Optează pentru lapte degresat, legume şi fructe proaspete ca bază în smoothie şi elimină toppingurile grele, ciocolata şi siropurile dulci din conţinut.

Cocktail de fructe

Majoritatea mixurilor de sucuri din fructe de la supermarket sunt preparate din arome artificiale. Pentru a-şi păstra consistenţa şi gustul, producătorii adaugă conservanţi, zahăr rafinat şi siropuri artificiale.

Sfat: În loc să faci rabat la calitate, caută sucurile pe ambalajul cărora să scrie clar “100% suc natural din fructe” – vor fi puţin mai scumpe, dar sănătatea nu are preţ.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.