Europa League

Alexa regretă eliminarea cu Legia: "Vă rog, iertaţi-mă!"

Din cauza jocului dur, Alexa şi-a căpătat porecla de "Chirurgul", dar a şi fost ne nenumărate ori eliminat

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 05 noiembrie 2011

Eliminat încă din minutul 25 în meciul cu polonezii de la Legia (1-3), Dan Alexa şi-a cerut scuze în vestiar colegilor, dar şi antrenorilor şi fanilor din Giuleşti


- Dan, eşti urmărit de ghinion sau a fost vorba despre o greşeală a ta?

- Îmi pare foarte rău, e înfrîngerea mea. Totul s-a terminat cînd am luat eu al doilea galben. Nu are rost să căutăm alţi vinovaţi, eu sînt principalul vinovat. Nu am nici o scuză pentru ce am făcut!

- Ce s-a întîmplat?
- Nu ştiu... Tensiunea, presiunea, dar mai ales dorinţa de a învinge au contat enorm. Sînt prea trist ca să spun mai multe... E un moment foarte greu pentru mine, mai ales că-mi doream foarte mult să batem Legia şi să mai sperăm la calificare.

- Coechipierii tăi spun că nu din cauza ta s-a ratat calificarea. Crezi că nu sînt sinceri?
- Nu ştiu ce să mai zic. Eu mi-am cerut scuze colegilor, antrenorilor în vestiar. Îmi cer scuze şi în faţa fanilor giuleşteni. E o situaţie delicată pentru mine, sincer vă spun că mi-e greu să mă gîndesc la ce urmează.

- E cel mai greu moment al carierei pentru tine?
- Nu ştiu dacă e cel mai greu, sigur e unul extrem de dificil! Chiar dacă am mai trecut prin momente ciudate în cariera mea, acum mă simt cu adevărat vinovat.

2 eliminări are Alexa în acest sezon. Prima a fost în campionat, cu Steaua (0-0). El a strîns şi cele mai multe "galbene" în Liga 1 dintre rapidişti, 5

"M-a impresionat prostia românească la nişte fotbalişti maturi. Alexa a curăţat Rapidul!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Sigur că ne era mai bine cu Dan pe teren, însă nu trebuie să dăm vina pe el acum. El pune foarte mult suflet, însă din păcate uneori dorinţa lui e dusă la extrem"
Dani Coman, portar Rapid

"Toţi greşim. Într-adevăr, Alexa a greşit, dar pînă la eliminare a dat totul"
George Copos, patron Rapid

Certat şi încurajat de Răzvan
Alexa a fost luat în primire de antrenor la finalul partidei, acesta făcîndu-i un reproş în vestiar: "Ce naiba, Dane, că nu mai eşti un copil! Ţi-am şi zis înaintea jocului să te controlezi, chiar nu te-ai putut abţine să nu-l loveşti p-ăla cu cotul?!". În avionul care i-a înapoiat pe rapidişti în ţară, Lucescu jr. l-a văzut izolat şi tot mai abătut pe Alexa şi s-a dus să-l încurajeze pe mijlocaş: "Hai, capul sus, nu-i un capăt de ţară! Vor veni şi meciuri cînd tu vei fi eroul pozitiv".

"Băieţii extraordinari, eu dobitoc!"

George Copos a comentat cu entuziasm contraperformanţa din Polonia. "Sînt mîndru de băieţi, de modul în care s-au bătut în zece oameni, au fost extraordinari! Dacă aţi fi fost şi voi pe stadion, aţi fi simţit la fel. Doar neşansa a făcut să nu luăm cel puţin un punct". Chestionat în privinţa pierderilor financiare provocate de ratarea calificării în primăvara europeană, patronul a spus: "Noi, ăştia din România care băgăm asemenea sume de bani în fotbal, sîntem nişte naivi. Eu sînt un dobitoc! Am rămas blocat cînd am văzut ce condiţii de lux li se oferă cluburilor din Polonia şi vorbim tot despre o ţară fostă comunistă. La noi e cocină, dar continuu să investesc".

Drăghia, lăudat
Rapidiştii îi prevăd un viitor frumos portarului Virgil Drăghia (21 de ani), chiar dacă acesta a încasat trei goluri de la leşi la debutul pentru Rapid într-un joc oficial. "Drăghia a fost extraordinar, eu îi prevăd un mare viitor. Veţi mai auzi de numele Drăghia, vă garantez!", a spus Copos. "Ca şi Straton, Drăghia e un portar tînăr, valoros, care are un viitor frumos în faţă", a asigurat Dani Coman. "Drăghia a fost mai bun cu Legia decît a fost Straton cu Astra", au comentat şi suporterii giuleşteni pe GSP.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.