Liga 1

Steaua bagă portarul de ”naţională” cu Chiajna! » Tătăruşanu revine între buturi după o lună şi jumătate

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ciprian e folosit titular în locul lui Stanca din cauza unor greşeli pe care Răzvan le-a comis cu Maccabi, dar şi ca să capete şanse de convocare pentru amicalul cu Belgia


O lună şi jumătate a rezistat Răzvan Stanca în calitatea de numărul 1 al Stelei. Portarul crescut de Sportul Studenţesc păstrează doar numărul 1 de pe tricoul de joc, dar azi va fi între buturi Tătăruşanu, concurentul lui. Ciprian a pierdut locul după partida cu Pandurii (1-2), cînd a suferit o accidentare serioasă la gleznă, din cauza căreia a fost indisponibil.

S-a însănătoşit de curînd, însă tot Stanca a apărat, graţie evoluţiilor bune pe care le avusese. Dar Răzvan a greşit în partida cu Maccabi (4-2) şi se întoarce pe bancă. Erorile lui constituie pretextul înlocuirii, fiindcă revenirea lui Tătăruşanu e provocată şi de apropierea amicalului dintre România şi Belgia, un joc pentru care Ciprian ar putea fi convocat.

Şi oamenii din club îşi doresc asta, fiindcă "Tătă" e un goalkeeper tînăr, 25 de ani, şi selecţiile bifate constant la "naţională" îi întreţin cota bună pe care deja o are, datorită căreia a şi fost ofertat de cîteva cluburi din vestul Europei. Napoli şi Lazio au încercat să-l ia în vara trecută, însă Becali a avansat atunci un preţ inaccesibil italienilor, 4 milioane de euro. Duelul cu "diavolii roşii" Eden Hazard, Witsel şi Lukaku ar putea să reactiveze interesul grupărilor bogate pentru Tătăruşanu, cu care Steaua speră să facă o afacere excelentă. Becali a plătit 1,5 milioane de euro atunci cînd l-a luat de la Gloria Bistriţa.

Stanca e mai bun
Tătăruşanu are imagine şi un CV, dar strict după evoluţiile din acest sezon, Stanca a fost cel mai bun din poarta Stelei. Răzvan a apărat în cinci meciuri din Liga 1 şi are media notelor gsp de 6,20. A primit 9 goluri. Ciprian a prins şapte partide. Media notelor lui: 5,57. A încasat 11 goluri.

Nu mai acceptă banca
Steaua are două variante pentru iarna asta: fie îl vinde pe Tătăruşanu în străinătate şi face astfel o superafacere, fie îl dă pe Stanca. Fiindcă Răzvan, 31 de ani, a anunţat deja într-un interviu din Gazetă că nu mai acceptă statutul de veşnică rezervă, pe care simte că l-a avut în majoritatea timpului pe care l-a petrecut concurînd cu Tătăruşanu.

Îl ajută şi Pantilimon
Tătăruşanu e într-un context favorabil la echipa naţională, unde principalii lui concurenţi trec prin crize. Pantilimon are doar două apariţii la Manchester City, unde e clar rezerva lui Joe Hart, Lobonţ nu prinde poarta Romei în faţa lui Stekelenburg, iar Dani Coman a reînceput să se accidenteze constant şi grav. Acum e indisponibil din nou. Amicalul Belgia-România e programat la Liege, pe 11 noiembrie, de la ora 21:45.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.