Campionate

Casillas sau Valdes? Tu pe care-l preferi? Celebrul Higuita merge pe mîna portarului Barçei

Higuita şi parada sa denumită "Scorpionul"

Articol de Cristina Negrilă  —  miercuri, 09 noiembrie 2011

Concurenţa dintre FC Barcelona şi Real Madrid nu înseamnă doar lupta pentru trofee sau eternele "dueluri" Guardiola-Mourinho / Messi - Cristiano Ronaldo. Cei doi granzi spanioli au între buturi doi dintre cei mai buni portari ai lumii: Victor Valdes (29 de ani) şi Iker Casillas (30 de ani).

Mulţi cred că Valdes ar fi fost titular incontestabil al selecţionatei Spaniei dacă nu ar fi avut ghinionul să concureze cu un portar de aceeaşi valoare, aşa cum este Iker, alţii cred că portarul Barcelonei nu poate depăşi condiţia de rezervă a lui Casillas pentru că este mai puţin valoros decît goalkeeperul madrilenilor.

Legendarul portar al Columbiei, Rene Higuita (45 de ani), a declarat că îl preferă pe Valdes. De ce? "Victor se aseamănă mai mult cu mine. Iker e un portar de linia porţii".

"El Loco" ("Nebunul") a vorbit la Radio Marca şi despre lupta la titlu în Primera: "Cred că Real Madrid poate învinge Barcelona în următorul Clasico. Echipa lui Mourinho e mai bună şi poate pune probleme Barçei. Dar de depăşit îi va depăşi doar ca rezultat, nu ca joc, pentru că formaţia blau-grana prestează un fotbal-spectacol, foarte frumos. Echipa lui Guardiola ştie că poate avea rezultate jucînd acel fotbal frumos".

Despre spectaculoasa paradă a Scorpionului, inventată de el, văzută pentru prima dată într-un meci împotriva Angliei, pe Wembley, în 1995, cu care a respins şutul lui Jamie Redknapp, Higuita a spus că a fost: "o operă a lui Dumnezeu".

Excentricul goalkeeper este unul dintre cele mai iubite personaje din fotbal în Columbia. A jucat pentru ţara sa la Cupa Mondială din 1990, dar în 1994 a lipsit, deoarece a fost încarcerat pentru implicare într-un caz de răpire.

VEZI, MAI JOS, PARADA CARE L-A FĂCUT CELEBRU PE "NEBUNUL" HIGUITA!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.