Liga 1

Surpriză: Galamaz poate să joace

Galamaz a purtat pentru prima dată masca la antrenamentul de miercuri seară

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dacă arbitrii vor accepta casca pe care medicul i-a realizat-o, atunci stoperul Stelei va putea evolua în meciurile următoare, la puţin timp după ce a suferit o fractură a osului zigomatic



Fractură de os zigomatic şi o pauză departe de gazon de 45 de zile. Acesta a fost estimarea iniţială a perioadei pe care fundaşul o va petrece fără a putea juca. Lucrurile însă s-au schimbat aproape cu 180 de grade şi fundaşul va fi apt de joc chiar de la următorul meci oficial, cel cu Ceahlăul, de peste 10 zile!

Cum e posibil aşa ceva? Lui Galamaz i s-a realizat o cască specială, care o imită pe cea a unui poloist. "E o cască normală, cu care au jucat şi Cech, şi Chivu, numai că pe partea dreaptă, atît în dreptul urechii, cît şi în zona în care a suferit fractura, e un mulaj dintr-o placă de carbon, care să-l protejeze atunci cînd sare într-un duel aerian sau se ciocneşte de un adversar", au explicat cei din staff-ul tehnic al Stelei.

Galamaz s-a antrenat deja cu respectiva cască, iar săptămîna viitoare se va solicita şi acceptul arbitrilor, dacă un astfel de accesoriu e permis pentru un jucător. Dacă răspunsul va fi afirmativ, fundaşul ar deveni imediat bun de joc, întrucît din punct de vedere medical el e deja apt. Teoretic, el n-ar risca nimic dacă ar intra chiar în meciul cu Ceahlăul, din runda următoare, însă şanse mai mari pentru a juca există pentru meciul cu FC Braşov, din 26 noiembrie.

12 zile au trecut de la meciul Petrolul - Steaua, în care Galamaz a fost lovit cu pumnul de un suporter intrat pe teren, lovitură care i-a provocat o fractură de os zigomatic

Alte reveniri spectaculoase
1. Rădoi a suferit o tăietură horror la antebraţul drept pe 6 mai 2006, în meciul de la Bistriţa. A avut nevoie de operaţie, însă după 8 zile, protejat de o proteză specială din burete şi o faşă, a fost titular cu CFR Cluj.
2. Tănase a suferit la începutul lui februarie 2011 o fractură la prelungirea osului unui deget de la mîna stîngă, însă peste mai puţin de 3 săptămîni, ajutat de un bandaj special, a jucat titular cu U Craiova.
3. Tănase a suferit o fractură de piramidă nazală pe 23 iulie 2011, în meciul de la Sibiu. După 8 zile a fost titular cu CS Mioveni, purtînd o mască specială.


Buletin medical la Steaua
Jucător Situaţia
Emeghara Şi-a revenit, e apt sută la sută
Iliev A suferit fractură la un deget al mîinii drepte, poartă o atelă ghipsată, însă e apt de joc
Prepeliţă A terminat tratamentul, a revenit la antrenamente, e apt 100%
Tatu A avut o simplă contractură cu Chiajna, e apt 100%
Martinovici Are tendinită, 3-4 zile va sta în repaus, după care va reveni la antrenamente
T. Bălan Mai are nevoie de 8-10 zile de tratament pentru a-şi reface afecţiunile musculare
Gardoş Are ruptură musculată, va lipsi în jur de o lună
Răduţ Recidivă la ruptura musculară, va lipsi pînă la finalul anului
G. Matei Se tratează după operaţia la ligamente, va reveni în 2012

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.