Campionate

Ce se întîmplă cu Messi şi Cristiano la echipele naţionale? » Sînt DE NERECUNOSCUT!

Ronaldo şi Messi sînt impecabili la echipele de club şi dezamăgitori la echipele naţionale

Articol de Cristina Negrilă  —  luni, 14 noiembrie 2011

Cei mai buni fotbalişti din lume, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, duc un duel de la distanţă de cîţiva ani buni. Ciudat e însă că se întrec şi în aspecte negative. Goluri, execuţii de excepţie, lovituri libere bătute perfect, assisturi ca la carte şi recorduri care cad unul după altul. Asta e partea frumoasă a poveştii lor şi o vedem cînd vine vorba de echipele de club, pentru că atunci cînd joacă pentru echipele lor naţionale, Argentina, respectiv Portugalia, cele două vedete sînt de nerecunoscut!

Duelul, atît de strîns în campionatul spaniol, continuă atunci cînd cei doi joacă pentru ţara în care s-au născut, iar starurile parcă nu vor să renunţe la suspans, ca într-un film de acţiune. Merg cap la cap şi se duelează chiar şi în plan negativ. Nu doar că nu se ridică la nivelul aşteptat, dar uneori "Balonul de Aur" şi "Gheata de Aur" bifează meciuri de coşmar, pe care, probabil, ar vrea să şi le şteargă din memorie.

Alejandro Sabella, selecţionerul argentinian, şi Paulo Bento, selecţionerul Portugaliei, le-au dat banderola de căpitan celor doi jucători, însă ambii sînt departe de prestaţiile fabuloase pe care le au la Barca, respectiv Real.

Naţionala lui Messi riscă să îşi complice drumul pentru calificarea la Mondialul din 2014, dacă pierde marţi, contra Columbiei. De cealaltă parte, portughezii sînt obligaţi să cîştige cu Bosnia, tot marţi, pentru a se califica la Campionatul European (în meciul tur scorul a fost 0-0).

În afara evoluţiilor modeste la naţională, Messi are de înfruntat şi criticile tot mai dure din partea conaţionalilor. Niciodată nu a avut parte în Argentina de simpatia pe care o generează la Barcelona, însă acum situaţia a devenit şi mai complicată pentru fotbalistul de 24 de ani. I se reproşează că nu dă totul pentru naţională şi că nu cîntă imnul, printre altele.

În Portugalia, lucrurile stau puţin altfel, în sensul că Ronaldo încă se bucură de sprijinul microbiştilor din ţara sa, chiar dacă randamentul pentru prima reprezentativă nu e cel aşteptat.

Prestaţiile impecabile (în mare parte) de la echipele de club sînt în totală antiteză cu evoluţiile de la naţională. Pot face diferenţa într-un meci la Barca sau Real, dar rareori se întîmplă asta la echipa naţională. Iar conaţionalii lor digeră din ce în ce mai greu diferenţa.

Lionel Messi are 66 de selecţii şi 18 goluri pentru Argentina, Cristiano Ronaldo are 86 de selecţii şi 30 de goluri pentru Portugalia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.