Superreportaje

INFOGRAFIE & GALERIE FOTO Stadioanele cartierelor se prăbuşesc » Aşa arată arenele mici ale Bucureştiului!

+93 Foto
La stadionul Frăția ajungi după ce mergi aproape jumătate de kilometru pe cîmp. A fost construit la începutul anilor ‘80, în imediata vecinătate a uzinei Vulcan. Acum, sub tribuna de 1.000 de locuri sînt crescute găini și porci

Articol de Răzvan Luţac, Ștefan Constantin (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Răzvan Luţac şi Ştefan Constantin, doi tineri, astăzi jurnalişti ai Gazetei, au avut ideea de a reconstitui, plecînd de la perspectiva aeriană a google map şi apoi prin cercetări prin fiecare cartier, harta stadioanelor bucureştene. Dincolo de cele 7 arene pe care se joacă meciurile din primele două divizii, există 33 de stadioane de tradiţie ale Capitalei. Adăugaţi-vă pelerinajului lor pentru a revedea locuri familiare şi surprinzătoare deopotrivă.

Fotbalul s-a născut în cartier. Pe stradă sau pe maidan, apoi pe stadioanele înghesuite între blocuri, stadioanele echipelor de cartier sau ale întreprinderilor de dinainte de '89. Acum, în Bucureşti mai sînt, în afară de frecventatele arene ale echipelor mari sau ale formaţiilor de ligă secundă, 33 de alte arene. Multe abia mai aduc cu conceptul de stadion. Tribune cariate, buruieni, moloz şi un aer îmbîcsit, de degradare. Asta a găsit echipa Gazetei care în ultimele luni a făcut turul Capitalei pentru a vedea în ce stare sînt arenele de cartier.

Iată mai jos o infografie cu toate arenele mici care au mai rămas în picioare în Bucureşti



Stadioane bucureştene pentru meciuri din primele două divizii

Naţional Arena - 55.000 de locuri
Ghencea - 28.365 de locuri
Giuleşti (Rapid) - Valentin Stănescu - 19.100 de locuri
Dinamo - 15.032 de locuri
Regie (Sportul Strudenţesc) - 10.020 de locuri
Juventul Colentina - 8.000 de locuri
Florea Dumitrache (Dinamo II) - 2.000 de locuri

VEZI MAI JOS O SUPERGALERIE FOTO CU STADIOANELE MICI BUCUREŞTENE!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.