Altele

România are patru halterofili calificaţi la JO de la Londra

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 noiembrie 2011

După evoluţiile de la Campionatele Mondiale de haltere, România a calificat patru sportivi, trei băieţi şi o fată, la Jocurile Olimpice din  2012 de la Londra. La competiţia de la Paris, românii s-au obţinut 1 medalie de bronz, 2 locuri IV şi 2 locuri VI.

Nicu Vlad, preşedintele FR de Haltere, a declarat că fără ratările lui Valeriu Calancea şi Antonio Buci, delegaţia României ar fi obţinut încă 15-20 de puncte, care ar fi permis calificarea încă a unui sportiv la JO.

''Am obţinut 2 locuri VI, 2 locuri IV şi un loc III şi am calificat 4 sportivi la JO. Dacă mai cîştigam o medalie am fi îndeplinit obiectivul stabilit de federaţie. Dar, Calancea a ratat, Sâncrăian a ratat un aur şi un argint după părerea mea. Eu nu sînt mulţumit, era bine dacă mai puteam califica un băiat. Dar nu întotdeauna obţii ce doreşti. A fost prima şi ultima şansă de a califica sportivi. Anul viitor, o naţiune care nu a calificat sportivi mai are o şansă la campionatele continentale'', a declarat Nicu Vlad, potrivit mediafax.

Preşedintele FRH a adăugat că nominalizarea celor patru sportivi care ne vor reprezenta la JO de la Londra se va face cît mai tîrziu posibil, în luna iunie: ''Vom stabili la momentul oportun, cel mai probabil în mai-iunie anul viitor, chiar şi mai tîrziu. În mai vom da o listă cu 6-7 sportivi şi urmează să o definitivăm cît mai tîrziu, în funcţie de accidentări. Şedinţa tehnică va avea loc în iulie, cu cîteva zile înainte de JO''.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.