Nationala

Piţi readuce spiritul ofensiv » "Tricolorii" au şutat din toate poziţiile contra Greciei

România a învins Grecia cu 3-1

Articol de Viorel Crăciun  —  miercuri, 16 noiembrie 2011

Echipa naţională a cîştigat aseară ultimul ei joc din acest an, 3-1 cu reprezentativa Greciei, selecţionată calificată la Campionatul European de anul viitor.

VIDEO »»» Vezi aici golul lui Torje »»»  Vezi aici golul lui Karagounis »»» Vezi aici golul lui Tănase »»» Vezi aici golul lui Chipciu

Jocul cu formaţia elenă a arătat o creştere în evoluţia "tricolorilor" faţă de precedentul joc de verificare, 1-2 cu Belgia. Acest lucru este confirmat şi de cifrele partidei. România a avut 4 ocazii de gol contra Greciei, în timp ce la Liege doar Daniel Niculae şi Raţ au fost aproape de a înscrie.

Dacă în Belgia elevii lui Piţurcă au şutat de doar două ori la poartă, aseară au încercat să trimită de 14 ori mingea înspre buturile acestuia. De 5 ori au şutat românii pe spaţiul porţii aseară, de trei ori reuşind să şi înscrie. În Belgia, procentajul a fost de doar 25 la sută: un gol din patru şuturi pe poartă.

Raportul cornerelor ne-a fost şi el favorabil aseară: 7-2 faţă de 2-6 contra Belgiei.

"Defensiv, am jucat perfect. Iar scorul putea lua proporţii dacă nu ratam atît. Belgia ne-a obligat să jucăm slab în prima repriză. Dar şi vineri, dacă egalam, puteam să învingem! A contat şi faptul că acolo a fost un stadion plin"
Victor Piţurcă, selecţioner România

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.