Liga 1

Ignorat de Răzvan, Ciolacu e bun de Anglia

Articol de Alexandru Răducanu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chiar dacă are doar două minute jucate în Liga 1, Andrei Ciolacu (19 ani) se află în vizorul divizionarei secunde Leicester City, care vrea să-l testeze în această iarnă


După ce l-a vîndut pe Alexandru Ioniţă pentru două milioane de euro la FC Koln, în condiţiile în care atacantul bifase doar o jumătate de sezon în Liga 1, George Copos ar putea oferi spre export în această iarnă încă un vîrf tînăr. E vorba de Andrei Ciolacu, un fotbalist ce nu a bifat nici un minut în acest campionat sub comanda lui Răzvan Lucescu! Ciolacu e dorit de Leicester City, locul 12 în Championship, liga a doua din Anglia!

Cum a intrat în vizorul englezilor? În vara lui 2010, pe cînd evolua încă la echipa de juniori a clubului din Grant, Andrei a mers în Anglia pentru a susţine probe de joc. S-a antrenat cîteva săptămîni cu Crystal Palace şi cu Leicester, apoi a revenit în ţară pentru a aştepta un semn de la britanici. Cei care l-au contactat au fost cei din urmă, însă telefonul lor a venit în ianuarie anul acesta, cînd Şumudică îl promovase la prima echipă.

"A refuzat pentru că visul lui era să îmbrace tricoul Rapidului. În plus, a considerat că e prea tînăr pentru a pleca de acasă", au explicat apropiaţii giuleşteanului. Presa locală din Leicester anunţă acum că interesul pentru Ciolacu a rămas şi că în această iarnă a fost chemat din nou. De data aceasta, rapidistul va accepta, avînd în vedere că Răzvan nu a apelat niciodată la el în cele 13 etape de pînă acum, deşi Cassio a dezamăgit crunt!

Cadou de Paşte de la Şumi
Pînă în prezent, Ciolacu a bifat o singură partidă în Liga 1, în campionatul precedent, sub comanda lui Marius Şumudică. A jucat două minute în Astra - Rapid (0-0), disputat pe 22 aprilie, de Paşte. "Am avut emoţii mari, dar după prima atingere de balon mi-am revenit. A fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit de Paşte! Mi s-a împlinit un vis! Acum trebuie să muncesc şi mai mult pentru că următorul ţel al meu e să ajung un jucător de bază al echipei", a spus el la finalul acelei partide.

1.000 de euro pe lună e salariul lui Ciolacu la Rapid

"Andrei e doar un copil, are timp să înveţe şi să progreseze pe viitor"
Marius Şumudică, ex-antrenor Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.