Handbal

România a controlat partida cu Ungaria doar cu titularele pe teren

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În prima repriză, cît România a avut în teren echipa de bază, Ungaria a fost ţinută la respect. Apărarea a fost punctul slab aseară, la Turnu Severin


România a pierdut primul joc la "Trofeul Carpaţi" de la Drobeta Turnu Severin, 33-35 cu Ungaria. Cu gîndul la Campionatul Mondial din Brazilia, antrenorul Radu Voina a folosit în prima repriză o echipă cît mai aproape de cea standard. Le-a lăsat totuşi pe afară pe Vărzaru şi Amariei.

Jocul "tricolorelor" a fost în faza defensivă unul foarte bun. Trioul Fiera-Manea-Brădeanu a conlucrat perfect, iar România a păstrat tot timpul avantaj pe tabelă, conducînd chiar şi la patru lungimi distanţă. În partea a doua, cînd titularele au fost trimise pe bancă, jocul româncelor a avut mult de suferit. Calea spre poartă a fost găsită din ce în ce mai greu, iar Voina şi-a dat probabil seama, o dată în plus, că la turneul final din Brazilia, în meciurile decisive, se va putea baza doar pe un nucleu de 9-10 jucătoare.

Ungaria s-a impus la final cu 35-33, româncele negăsind soluţii să o oprească pe Tomori (15 goluri), dar nici pe Gorbicz (9 reuşite). "Un meci care ne ajută, în ciuda înfrîngerii. Mi-a fost frică de accidentări, şi aşa am avut numai ghinioane în ultimul timp. Chiar şi cu rezervele, cu mai multă atenţie, puteam obţine un rezultat bun. Dar scopul nostru nu a fost rezultatul, deşi o victorie făcea bine la moral", a declarat antrenorul Radu Voina. Azi, de la ora 16:00, România întîlneşte Macedonia, echipă învinsă ieri în primul meci cu 41-20 de Serbia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.