Liga 1

Danciu-gol, bun la toate » Cel mai prolific atacant din ultimii 25 de ani va juca mijlocaş etapa următoare

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  luni, 21 noiembrie 2011

Veteranul "cîinilor", care face 35 de ani luna viitoare, va evolua la Mioveni în locul suspendatului Cătălin Munteanu


Cel mai bun fotbalist din Liga 1, conform parametrilor de evoluţie, Cătălin Munteanu, va absenta în confruntarea de week-end-ul viitor, de la Mioveni. Chiar a părut că mijlocaşul de creaţie al dinamoviştilor a luat special, pe final de meci, cartonaş galben, ca nu cumva să rişte să-l ia împotriva Daciei şi atunci să rateze Derby de România.

Joacă orice şi la mijloc
Ciobi i-a găsit repede un înlocuitor pentru partida cu formaţia aflată la retrogradare. Este vorba de Ionel Dănciulescu, "fotbalistul bun la toate" din curtea liderului. Atacantul care luna viitoare va împlini 35 de ani şi care a marcat golul victoriei cu Voinţa Sibiu (1-0) va juca pe postul lui Cătălin. "Nu sînt de aceleaşi stil, dar la ce travaliu şi putere de muncă are «Danciu», nu se va resimţi absenţa lui Cătălin", spun colegii celor doi. "Corbu'" a mai jucat în linia mediană, atît la Dinamo, cît şi la Shandong Luneng sau Hercules Alicante. Şi sîmbătă seară, a venit în zona de la mijlocul terenului, a trecut şi pe dreapta, "practic joc oriunde îmi spune antrenorul, indiferent de locaţie", cum afirmă chiar el.

Cu 4 atacanţi
În această situaţie, cu Dănciulescu retras, oricum mult mai ofensiv şi mai activ decît Pătraşcu, cel ce mai poate evolua în locul lui "Cap de zmeu", Dinamo va ataca avîndu-i în faţă pe golgeterul Marius Niculae şi pe Liviu Ganea. Dacă îl mai punem la socoteală şi pe Alexe, aripă stînga, dar şi el un jucător ofensiv, reiese că roş-albii vor forţa cu 4 atacanţi din primul minut la Mioveni. Ca şi sîmbătă, contra Voinţei, pînă cînd Dănciulescu a deschis scorul.

8 goluri a marcat Dănciulescu în acest sezon, ajungînd la 202 înscrise în Liga 1

"Cred că sîntem într-un moment bun, trebuie să-l fructificăm. Nu avem de ce să ne lăudăm acum, s-o facem după ultima etapă, dacă vom avea cu ce"
Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo

"Şi cu Voinţa a fost tare greu, va fi la fel şi la Mioveni, doar dacă vom rămîne muncitori şi concentraţi vom avea rezultate. Mai e pînă la derby-ul cu Steaua"
Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo

Moşul îi aduce un nou contract
Sărbătorile de iarnă îi pot aduce atacantului un nou acord cu Dinamo, pînă la încheierea carierei. Înţelegerea lui Dănciulescu cu roş-albii expiră în vara lui 2012, însă ambele părţi vizează prelungirea, mai ales că forma vîrfului demonstrează că e departe de a-şi pune ghetele în cui. Jucătorul se va întîlni la începutul lui 2012 cu acţionarii pentru a negocia. Momentan, cîştigă 10.000 de euro pe lună şi ar putea avea măcar acelaşi salariu prin noul acord.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.