Liga 1

Scrisoare de la un fan stelist către Bergodi pe GSP.RO: "Respect enorm, dar nu veni!"

Cristiano Bergodi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 24 noiembrie 2011

Un fan al Stelei a reacţionat în urma articolului publicat pe GSP.RO, conform căruia antrenorul italianul Cristiano Bergodi s-ar putea întoarce la echipa roş-albastră. Citeşte aici articolul!

Iată mai jos conţinutul integral al scrisorii deschise adresate de userul "steaua.libera" tehnicianului în vîrstă de 47 de ani:

"Draga Cristiano,

Ai venit intr-un moment greu la Steaua , dar cu toate acestea ai facut o pregatire de vara exemplara, de care a profitat si Stoichita dupa aceea (e interesant cum Steaua in acel sezon a murit iarna, dupa cantonamentele in Bulgaria ale lui 'Lippi').

Incepusei la Steaua o munca de durata, cu jucatori no-name carora le-ai insuflat incredere si care au ajuns sa joace suprinzator de bine. Am obtinut 6 victorii din tot atatea meciuri in preliminariile pentru Europa League, in conditiile in care acum nici in Cipru nu mai batem, iar din Israel ne intoarcem cu o caruta de goluri.

Impresionati de proiectul tau si de profesionalismul de care ai dat dovada, suporterii au renuntat la protestul impotriva creditorului (!) si s-au intors langa echipa. Am fost cu totii fascinati de cum ai reusit sa faci din jucatori modesti precum Onicas, Tudose sau Grzelak, o echipa care, de cele mai multe ori, ne facea sa plecam bucurosi de la stadion.

A venit debutul in Europa League si, din pacate, ciobanul si-a dat iar in petic. A intrat peste tine in vestiar in timp ce dadeai indicatii. Reactionand absolut firesc, ca un profesionist desavarsit, i-ai inchis usa in nas, Indiferent de consecinte! Iti marturisesc ca acel gest m-a facut sa-ti port un RESPECT ENORM

Atunci ai dovedit ca esti un tip cu coloana vertebrala, care nu se ‘indoaie’ la ordinele cuiva. Aminteste-ti ce a urmat: a renuntat la tine ca la lenjeria murdara, neinvocand (culmea!) motive care sa tina de jocul echipei. Ti-a reprosat ca ai fost PROFESIONIST. Te-a concediat in direct la tv spunand vorbe de genul “eu sunt patronul, fac ce vreau, intru unde vreau, nu ma intereseaza, antrenorul e un gunoi de care pot scapa oricand”

Plecand pe usa din spate desi nu meritai, atunci mai mult ca niciodata te-am privit ca pe un erou.

Esti prea destept, prea manierat ca sa ajungi din nou carpa de sters pe jos a lui Becali. De aceea cred si sper ca ai glumit cand ai zis ca te-ai putea reintoarce!"

Cristiano Bergodi a antrenat Steaua în 2009, părăsind echipa după primul joc din grupele Europa League, 0-0 cu Sheriff Tiraspol, în urma unui conflict avut la pauza partidei cu patronul Gigi Becali.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.