Liga 1

Aproape toţi fotbaliştii Universităţii trec prin perioade tulburi » Au "murit" o dată cu Ştiinţa

"Bine că n-am jucat la Știința alături de ei! Nu-i cunosc foarte bine, așa că nu spun mai multe" - Ilie Balaci, lider Craiova Maxima

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Echipa Craiovei a ajuns o amintire, Adrian Mititelu este în plin război cu mai-marii FRF şi LPF, iar jucătorii sînt neîmpliniţi la cluburile unde au ajuns

Fantoma neputinţei bîntuie nu doar asupra Universităţii Craiova, ci şi asupra fotbaliştilor ce au plecat care încotro. De cariera multora dintre ei s-a ales praful. Unii au ajuns oile negre ale echipelor la care joacă, precum fraţii Costea, alţii accidentaţi pe termen lung, gen Prepeliţă şi Bărboianu, alţii rezerve, ca Stanca, Ciucă, Dănănae, Gîngioveanu sau Dorel Stoica, în vreme ce unii respiră greu prin liga secundă din România, precum Jackie Nicolae şi Stoianof!

Cei care au succes pot fi număraţi pe degetele unei singure mîini. Silviu Lung junior şi Găman s-au impus la Astra, o echipă de mijlocul clasamentului, iar Subotici e titular la Tîrgu Mureş, dar luptă tot la retrogradare. Doi juveţi au ajuns în străinătate: David Lopes în America, la Chivas, şi Walter Lopez la titrata Penarol Montevideo. 

Situaţia la zi a foştilor "juveţi"

Silviu Lung jr (22 de ani) * S-a impus la Astra, ajungînd în unele patide căpitan al echipei.
Răzvan Stanca (31 de ani) * Rezervă la Steaua. A bifat 11 meciuri şi a luat, în medie, un gol pe partidă.
Mădălin Ciucă (29 de ani) * Apărătorul a ajuns la Gaz Metan, unde are doar 3 partide în Liga 1, în nici una nefiind integralist.
Ovidiu Dănănae (26 de ani) * Fundaşul dreapta a ales Tom Tomsk, însă acolo e fie rezervă, fie nu prinde lotul. A prins 199 de minute în 3 partide.
Valerică Găman (22 de ani) * Toamna trecută, era cotat la 4 milioane de euro. A ajuns la Astra, unde e titular şi a bifat 9 partide şi un gol.
Ştefan Bărboianu (23 de ani) * Luat de Astra, s-a accidentat şi ratează tot turul.
Sorin Buşu (22 de ani) * E în lotul lărgit al Astrei şi mai joacă în liga secundă la Astra II.
Dorel Stoica (33 de ani) * Sosit la Dinamo nu s-a impus, iar în prezent este accidentat.
David Lopes (29 de ani) * E în Los Angeles, la Chivas, unde a bifat 8 meciuri din 34 posibile, la o echipă aflată pe penultimul loc în conferinţa de vest.
Alin Buleică (20 de ani) * S-a pregătit o perioadă cu Petrolul, momentan nu e la nici un club.
Walter Lopez (26 de ani) * Impresionează la Penarol Montevideo, unde are două goluri în 12 meciuri, la echipa aflată pe locul 3 în Uruguay.
Marco Zoro (28 de ani) * Ivorianul e liber de contract, negăsindu-şi nici o echipă.
Costinel Gugu (19 ani) * A început să prindă echipa la Tîrgu Mureş, pentru care a bifat 5 partide.
Andrei Prepeliţă (26 de ani) * Fostul căpitan al Ştiinţei este mai mult accidentat la Steaua. Are 7 prezenţe la roş-albaştri, doar în două a fost integralist.
Dragoş Firţulescu (22 de ani) * S-a înfipt bine la Alki Larnaca (locul 9 în Cipru), are un gol în 6 meciuri pentru noua lui formaţie. 
Alexandru Ologu (22 de ani) * Client de lux la Astra II, la prima echipă are doar o prezenţă.
Constantin Gîngioveanu (22 de ani) * A ajuns la Rapid. Are 12 minute în Cupă cu Otopeni (5-0), dar şi un gol. În rest, e fie rezervă, fie, de cele mai multe ori, spectator.
Wendel (27 de ani) * A ajuns în liga a 4-a din Brazilia, la Mirassol.
Jackie Nicolae (20 de ani) * Are 8 meciuri la UTA (locul 7 în Seria B2).
Mihai Dina (26 de ani) * A ajuns la CS Mioveni, lanterna Ligii 1, unde n-a marcat în 7 meciuri.
Ovidiu Stoianof (26 de ani) * Este la ALRO Slatina (locul 3 în Seria B2), unde are un gol în 12 partide.
Mihai Costea (23 de ani) * Huiduit de fanii Stelei, după ce s-au plătit 1,4 milioane de euro pe 60 la sută din drepturile federative, a reuşit 3 goluri pentru echipa lui Ilie Stan.
Florin Costea (26 de ani) * Apostrofat în tricoul roş-albaştrilor, are multe ratări şi un singur gol, al victoriei cu Oţelul (2-1), în 5 meciuri.
Mihai Roman II (19 ani) * Nici un gol în Liga 1, după 6 meciuri la Petrolul.
Daniel Subotici (22 de ani) * Joacă bine la Tîrgu Mureş, deşi n-a prins începutul sezonului. Are două goluri în 7 meciuri, ultimul aducînd victoria cu Petrolul.
Vlad Bujor (22 de ani) * A ajuns la Zalaegerszegi, "lanterna" primei ligi ungare, are 9 prezenţe şi 0 goluri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.