Liga 1

Mihai Costea a primit un cadou imens de la Cristi Nica » Penalty PENAL

+5 Foto
Mihai Costea alunecase înainte ca Felgueiras să ajungă lîngă el. CAPTURĂ DigiSport

Articol de Alexandru Răducanu  —  duminică, 27 noiembrie 2011

Steaua a cîştigat dintr-o lovitură de pedeapsă inventată de asistentul care a decis etapa trecută şi meciul Rapid - Gaz Metan. Deşi în primă fază Deaconu lăsase jocul să continue, Nica i-a semnalizat greşit “centralului” că Mihai Costea a fost faultat de portarul Felgueiras


În minutul 42, Rusescu a recuperat o minge în tuşă şi i-a pasat în adîncime lui Mihai Costea. Atacantul a preluat spectaculos cu capul direct spre poartă şi a pătruns vijelios în careu. Portarul Felgueiras a ieşit hotărît să blocheze şi Costea II s-a prăvălit în suprafaţa de pedeapsă, acuzînd că ar fi fost călcat cu crampoanele de braşovean. "Centralul" Alexandru Deaconu a acordat penalty pe semnalizarea tuşierului Cristian Nica, iar Rusescu a înscris.

Reluările fazei dovedesc faptul că asistentul a comis o gafă uriaşă. Între Felgueiras şi Costea jr. nu a existat contact, vîrful stelist simulînd că ar fi încasat o lovitură. Nilă oricum era deja căzut cu cel puţin un metru înainte ca goalkeeper-ul portughez să ajungă lîngă el. Este a doua oară consecutiv cînd asistentul din Ploieşti stîrneşte controverse prin deciziile sale, după ce etapa trecută a validat golul patru rapidist cu Gaz Metan, la o fază neclară.

VEZI MAI JOS O SUCCESIUNI DE CAPTURI VIDEO DE LA FAZA PENALTY-ULUI PRIMIT DE STEAUA!

Bălan s-a rupt în 6 minute
Introdus în minutul 66 pe teren, Tibi Bălan a plecat la cabine după numai 6 minute. Aflat undeva la mijlocul terenului, fostul "student" a simţit dureri la bicepsul femural al piciorului stîng şi s-a prăbuşit pe gazon, cerînd schimbarea. Bălan abia revenise după două etape pe care le-a pierdut tot din cauza problemelor medicale.

Şumudică a vrut să scoată echipa de pe teren!
Scandalul a izbucnit cu zece minute înainte de final, cînd Alexandru Deaconu a decis să-l trimită în tribune pe Marius Şumudică pentru proteste. "Ce-am făcut, spune-mi ce-am făcut?! Nu ies!", s-a apărat antrenorul braşovean. "Centralul" i-a pus în vedere că are trei minute să se conformeze, altfel Braşovul riscă sancţiuni. Şumi s-a enervat şi mai rău şi le-a făcut semne jucătorilor lui să iasă de pe teren. Nu s-a întîmplat asta pînă la urmă, pentru că jucătorii de sub Tîmpa şi-au convins antrenorul să se supună eliminării.

Steaua: 4-3-3
12. Tătăruşanu    8
3. Emeghara    6
4. Iliev    7
23. Geraldo    7
14. Latovlevici    6
55. Bourceanu (cpt)    5
26. Bicfalvi    4
5. Brandan    6
9. M. Costea    5
# 90. Nikolici, 46    5
24. Rusescu    7
7. Fl. Costea    4
# 30. T. Bălan, 66
# 28. I. Roşu, 73    5

FC Braşov: 4-2-3-1
13. Felgueiras    7
20. Ciupe    6
23. R. Machado    6
28. L. Munteanu    6
11. Distefano    5   
# 12. Cr. Ionescu, 73    5
14. Paez    5
# 29. Buga, 46     5
26. Bruno Madeira    6
16. Nuno Viveiros    5
18. M. Cristescu (cpt)    6
10. Chipciu    6
79. P. Moutinho    5
# 9. Hadnagy, 73    5

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.