Campionate

Înainte de meciul cu Steaua, Schalke pusă la punct de campioana Dortmund » Anemici

Marica (la minge, în duel cu Leitner) n-a tras ieri nici un șut la poarta Borussiei. FOTO Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu 5 zile înaintea duelului cu Steaua, trupa lui Stevens a pierdut derbyul Ruhrului (0-2). Slabi în defensivă şi invizibili în atac, ”minerii” au fost salvaţi de portarul Unnerstall


Schalke a ratat repetiţia generală pentru duelul cu Steaua de miercuri din Europa League. Cu Marica folosit pe final, trupa lui Stevens s-a înclinat fără drept de apel în derbyul Ruhr-ului, 0-2 cu Borussia Dortmund, campioana Germaniei trecînd în premieră în acest sezon pe primul loc.

Diferenţa de clasă a fost evidentă din start. Adversara steliştilor, care au nevoie de un egal să rămînă în cursa calificării, a suferit în faţa presiunii pusă de gazde şi doar şansa şi paradele lui Unnerstall au limitat scorul la 0-1 la pauză. Defensiva vulnerabilă a cedat la o fază fixă. Lipsa de marcaj l-a lăsat singur la 5 metri pe Lewandowski: "cap" şi gol, din centrarea lui Schmelzer.

Unerstaller a evitat dezastrul
Nici atacul n-a mers, dovadă că în prima parte n-a fost nici o ocazie la poarta lui Weidenfeller! Abia în minutul 52 s-au trezit şi oaspeţii, dar Holtby a şutat în plasa laterală. Floare rară pentru că imediat au primit lovitura de graţie, tot pe o eroare colectivă de apărare. Unnerstall a salvat în faţa lui Barrios, dar a fost executat de Santana din 7 metri: 0-2. Stevens a apelat la Marica în minutul 79, după ce îl băgase pe Pukki. Degeaba. Unicul şut pe poartă a venit la "torpila" lui Papadopoulos, boxată de Weidenfeller, mingea "călcîndu-l" apoi caraghios pe Marica! Putea fi 0-3, dar Unnerstall (MVP-ul "minerilor") a făcut iar o minune, parînd la ocazia lui Lewandowski.

DORTMUND - SCHALKE 2-0
(R. Lewandowski 16, Santana 61)
DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Hummels, Felipe Santana, Schmelzer - Leitner, Kehl -
Blaszczykowski (89 Grosskreutz), R. Lewandowski, Gotze (89 Owomoyela) - Barrios (78 Kagawa). Antr. J. Klopp
SCHALKE: Unnerstall - Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs - J. Jones, Holtby (82 Jurado) - Baumjohann (79 Marica), Raul, Draxler (54 Pukki) - Huntelaar. Antr: H. Stevens
A arbitrat Florian Meyer

2 eşecuri în toate competiţiile are Stevens la Schalke în două luni: 1-2 cu Kaiserslautern (acasă) şi 0-2 la Dortmund

3-17 a fost raportul şuturilor la poartă (1-8 pe poartă) în defavoarea lui Schalke, Unnerstall salvînd alte trei goluri

4
ani şi jumătate au trecut de la ultimul eşec suferit de Schalke la Dortmund (0-2), în 12 mai 2007

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.