Tenis

Federer a cîştigat Turneul Campionilor în finala cu Tsonga: 6-3 ; 6-7 (6-8) ; 6-3

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 27 noiembrie 2011

Roger Federer a cîştigat Turneul Campionilor de la Londra, după ce a cîştigat în trei seturi finala disputată împotriva francezului Jo Wilfried Tsonga, 6-3, 6-7 (6-8), 6-3. Pentru performanţa sa, Roger Federer a cîştigat 1.630.000 dolari.

liveSCORE Roger Federer - Jo Wilfried Tsonga 6-3 ; 6-7 (6-8) ; 6-3

Elvţianul şi-a adjudecat destul de lejer primul set. Cei doi au mers cap la cap şi fiecare şi-a cîştigat serviciul pînă la 3-3. Fostul lider al circuitului ATP a servit excelent pentru 4-3, apoi a făcut breakul la 0. A avut ceva emoţii la 5-3, pe propriul serviciu, Tsonga avînd şansa re-breakului, însă elveţianul şi-a păstrat cumpătul şi a luat primul set.

Federer a dominat şi setul secund şi a făcut break devreme, la scorul de 2-2. S-a dus imediat la 4-2, dar Tsonga a avut o tresărire de orgoliu şi a redus din diferenţă. Francezul a reuşit să revină pe tabelă pe serviciul lui Federer, egalînd la 5. Cei doi şi-au cîştigat apoi serviciul şi s-a intrat în tie-break, cîştigat dramatic de tenismenul din Hexagon.

Decisivul a fost extrem de echilibrat, iar cei doi sportivi au mers cap la cap pînă la 4-3, moment în care Federer a reuşit break-ul. Şi-a cîştigat serviciul la 0.

Federer a acces în ultimul act după ce a trecut în semifinale de David Ferrer, în două seturi, 7-5  6-3. De cealaltă parte, Tsonga a dispus în penultima fază a competiţiei de Tomas Berdych, tot în două seturi, 6-3  7-5.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.