Tenis

Roger Federer: "Sînt liniştit. Mi-am recăpătat confortul psihic!"

Roger Federer (Londra 2011)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 28 November 2011

La capătul unei victorii în care Roger Federer a simţit din plin efortul psihic, elveţianul spune că a obţinut ceea ce îşi dorea cel mai mult: "Mi-am recăpătat avantajul psihologic!"

După o victorie epuizantă în trei seturi cu francezul Jo-Wilfried Tsonga

, Roger Federer a venit zîmbitor la conferinţa de presă. Cel de-al 70-lea trofeu din carieră a adus cu el încredere şi speranţă pentru 2012, dar, şi mai important, primul duel psihologic cîştigat după un meci maraton după mult timp. VEZI VIDEO AICI CU REZUMATUL PARTIDEI!

"Cred că pînă acum a fost o problemă mentală, într-adevăr. Dar nu a fost singura problemă. În unele zile, celălalt jucător e mai bun decît tine. Jo a jucat mai bine ca mine la Wimbledon (n.r. cînd Federer a fost eliminat după un meci de cinci seturi, în care a avut 2-0), poate nu cu mult, dar suficient. La fel a făcut şi Rafa în finala de la Roland Garros, Novak în semifinalele de la US Open. Respect jocul lor, dar cînd mi se întîmplă să pierd atît de des încep să mă întreb dacă nu fac ceva greşit din punct de vedere mental", a explicat maestrul elveţian.

Cel mai bătrîn jucător care a cîştigat vreodată Turneul Campionilor este convins că tenisul modern pune foarte mult accent pe psihic: "În foarte multe meciuri complicate ale sezonului încerci să menţii o atitudine pozitivă, dar nu reuşeşti întotdeauna. Eu mi-am recăpătat acel avantaj psihologic de care vorbesc, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am luat acea pauză lungă de după US Open. Victoria cu Tsonga a fost confirmarea. Am pierdut de două ori împotriva lui Jo, la Wimbledon şi Montreal, după care l-am învins de patru ori consecutiv. Acestea sînt reacţiile pe care le aştept de la mine!".

Roger Federer nu a reuşit să cîştige niciun turneu de Mare Şlem în acest an, dar a scris din nou istorie la Turneul Campionilor. Elveţianul şi-a setat din nou gîndurile pe obţinerea locul 1 mondial în 2012. Va reuşi?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.