Patronul Politehnicii este acuzat că a produs statului român un prejudiciu de peste 30 de milioane de euro. ”E o eroare”, se apără Iancu
Marian Iancu a fost dimineaţă la Timişoara, unde a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc, cedarea pachetului majoritar de la Poli Timişoara. După-amiaza, după încheierea discuţiilor, a plecat cu avionul la Bucureşti, iar apoi s-a detonat bomba. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe patronul lui Poli la 10 ani de închisoare pentru un prejudiciu total de peste 30 de milioane de euro în dosarul RAFO, prin neplata impozitului pe profit şi prin TVA nelegal dedus.
Anchetatorii au stabilit că nouă inculpaţi, printre care şi Iancu, au constituit un grup pentru săvîrşirea de infracţiuni al cărui scop era spălarea banilor proveniţi din comiterea anumitor infracţiuni economice.
Iancu: "Este o eroare judiciară"
La doar cîteva minute după ce sentinţa a fost comunicată, patronul timişorenilor a oferit primele explicaţii. "Este o eroare judiciară pentru că eu nu sînt judecat în nici un dosar RAFO. Avocaţii mei vor îndrepta această greşeală. Sînt nişte confuzii, iar lucrurile nu au cum să rămînă aşa. Firma noastră a fost băgată în oală cu alţii. Nu este o hotărîre definitivă şi urmează să o atacăm la forurile superioare" a fost explicaţia patronului timişorean.
Cedează echipa
Ieri, Iancu a ajuns la un acord cu autorităţile locale ca 51% din acţiunile clubului să fie preluate de CJT, CLT şi Universitatea Politehnica. "Am stabilit să facem un audit, să ni se prezinte un buget şi ne dorim ca această discuţie să se materializeze cît mai repede. Totul trebuie să se facă pas cu pas, pentru că la Poli problema este de existenţă, de supravieţuire. Această discuţie nu este influenţată cu nimic de problemele domnului Iancu. Noi vorbim cu acţionariatul clubului", a dezvăluit preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc.
{{text}}