Liga 1

Soare cu dinţi! » Remiza dintre U Cluj şi Voinţa nu ajută pe nici una dintre cele două echipe

Gabi Boştină într-un duel cu Cristian Cigan

Articol de Marius Tuhuţ  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Clujenii au pierdut două puncte importante în lupta pentru cupele europene, în timp ce sibienii vor avea mult de tras pentru a juca şi sezonul viitor în Liga 1.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Cu un teren denivelat şi o defensivă ultraaglomerată i-au primit sibienii pe clujeni. Astfel, jocul de pase implementat de Badea la "U" a funcţionat doar parţial ieri şi cu precădere în zona de la mijlocul terenului. Cojocnean le-ar fi putut face viaţa uşoară studenţilor dacă lovea bine mingea măcar la una din cele două situaţii din startul meciului (18, 20). A tras însă mult peste poartă în ambele faze. Pe un teren cu hop-uri, fazele fixe trebuie exploatate la maximum. Experimentatul Boştină ştie asta şi nu a greşit serviciul la mingile statice. Finalizările au lăsat însă de dorit, Szukala, "cap" alături (23), respectiv Tony, semiluft (42). Ultimele secvenţe ale reprizei au aparţinut gazdelor. Bunea a tras violent din unghi (43), dar în raza lui Matache, iar Szukala s-a sacrificat la reluările lui Grigore şi Dîlbea din prelungiri.

Niculescu, ţinut pe bancă
Partea secundă, ce anunţa un forcing al oaspeţilor, a fost şi mai săracă în ocazii. Marinescu a ratat ţinta, cu capul din 8 metri (61), la centrarea lui Tony. Apoi, nigerianul a stat pe călcîie la ieşirea hazardată a lui Miron şi nu a putut trimite în poarta rămasă goală (79). Chiar şi în aceste condiţii, fără idei în ofensivă, Badea şi-a permis să-l ţină tot meciul pe bancă pe Claudiu Niculescu. Sub privirile neputincioase de pe margine ale veteranului, Szukala a ratat şi el la ultima acţiune, iar "şepcile roşii" au bifat a treia partidă fără victorie în Liga 1.

"Am controlat majoritatea timpului de joc, n-am reuşit să înscriem, dar sunt puţine lucruri pe care pot să le reproşez jucătorilor. Cu puţină concentrare am fi cîştigat" (Ionuţ Badea, antrenor "U" Cluj)

"Dintre echipele pe care le-am întîlnit acasă, Universitatea a fost cea mai disciplinată tactic. Acesta este gazonul pe care-l avem, cu el trebuie să trăim" (Sandu Tăbîrcă, director tehnic Voinţa Sibiu)

INBOX
- Deşi au ameninţat că vor protesta la adresa arbitrajelor, prin întîrzierea voită a startului partidei cu 10 minute, cele două echipe au renunţat în cele din urmă la iniţiativa lor.
- Fanii sibieni îşi doresc să aibă echipă în Liga 1 şi în sezonul viitor. "De Sărbători ne dorim ca la anul tot în Liga 1 să fim" a fost mesajul galeriei gazdelor imprimat pe un banner.
- "Şepcile roşii" au evoluat 5 ani (1940-1945) în bejenie, la Sibiu, cînd au refuzat să joace în campionatul maghiar. "O găzduire adevărată de 70 de ani nu a fost uitată" a fost banner-ul de mulţumire afişat de suporterii clujeni la partida de ieri.
- Ionuţ Badea a motivat la finalul partidei de ce nu l-a folosit pe Claudiu Niculescu. "Acest teren nu i se potriveşte lui Claudiu, ar fi intrat doar dacă ar fi fost mare nevoie", a spus Badea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.