Handbal

Incredibil! Franţa a eliminat Rusia la Mondiale!

Sursa foto: totalsportsmadness.com

Articol de Marian Ursescu, Marius Ionescu (foto)  —  miercuri, 14 decembrie 2011

Echipa care a umilit România administrîndu-i cea mai mare diferenţă din istorie, 39-20, a dat de pămînt şi cu campioana mondială a ultimelor trei ediţii, Rusia

Meci senzaţional făcut de Franţa miercuri în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de la Sao Paulo. Echipa magicianului Olivier Krumbholz a învins Rusia lui Evgheni Trefilov, scor 25-23. A fost aproape acelaşi scor, în oglindă, de la finala ultimului Campionat Mondial din China, cînd rusoaicele au cîştigat cu 25-22.

Franţa a avut o apărare de fier şi a răspuns de fiecare dată prin atacuri ucigătoare pe contraatac. Trefilov s-a agitat ca un leu în cuşcă. În prima repriză, în urma unor faze prelungite în care echipa sa nu marca, a reuşit performanţa să schimbe toată echipa în acelaşi timp, mai puţin pe portarul Maria Sidorova! Cea mai bună jucătoare din lume în 2009, centrul Allison Pineau a făcut un meci mare, iar Franţa s-a desprins la cinci goluri cînd mai erau 10 minute: 24-19. Rusia a revenit, şi a marcat de patru ori consecutiv, 24-23. O echipă mare are însă întotdeauna un portar mare, iar Amandine Leynaud a adus liniştea în tabăra Franţei.

Rusia va intra în lupta pentru locurile 5-8 şi ar putea fi o potenţială adversară a României în turneele de recalificare pentru Jocurile Olimpice. În schimb, Franţa devine, după părearea specialiştilor, principala favorită la cîştigarea titlului mondial, chiar şi în faţa Norvegiei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.