Handbal

Cum ne mai putem califica la Olimpiadă? Loc asigurat în recalificări

România ar mai putea ajunge la Jocurile Olimpice doar prin recalificări.

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Echipa României va afla cele trei adversare cu care se va lupta pentru a ajunge la Londra 2012 abia la finalul Campionatului Mondial.

Trei lucruri sînt certe vizavi de turneul de recalificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra, care va avea loc între 25 şi 27 mai 2012:

1. România are asigurată prezenţa în turneele de recalificare, loc obţinut prin poziţia a treia la Euro 2010

2. Japonia va fi sigur una dintre adversare

3. "Tricolorele" vor juca în mod cert în deplasare grupa de calificare

Adversarele nu se ştiu însă, algoritmul care stabileşte cele trei grupe de recalificare putînd fi pus în aplicare abia la finalul Campionatului Mondial.

Conform acestuia, România va juca în grupă cu vicecampioana mondială, cea care va organiza şi turneul de recalificare, cu locul 7 de la Mondiale şi cu Japonia, vicecampioana Asiei, echipa reprezentantă a celui de-al patrulea continent în ierarhia Campionatului Mondial.

Legat însă de locurile 2 şi 7, numele echipelor sînt imposibil de pronosticat acum. Brazilia şi Norvegia sînt deja calificate la Olimpiadă.

Sînt zeci de variante de grupă, în acest moment pentru România, totul urmînd să se stabilească duminică, după terminarea Campionatului Mondial. România poate da şi de grupe infernale precum Franţa, Rusia şi Japonia, dar şi de unele accesibile, un exemplu fiind cu Spania, Islanda şi Japonia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.