Europa League

Bye, bye Europa! » Vasluienii spun adio cupelor europene

+1 Foto
Vasluiul nu a reuşit să se califice în primăvara europeană.

Articol de Iulian Pavel  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În faţa unei performanţe istorice, Hizo a pregătit o tactică haotică, iar elveţienii nu au făcut nici un cadou şi au cîştigat fără probleme în faţa unei echipe timorate.

Meciul a început alert, dar deloc bine pentru noi. Chermiti a marcat la prima fază ofensivă (8), dar asistentul a semnalizat şi i-a demontat ideile lui Hizo cum că "UEFA o vrea pe Lazio mai departe. Cine sîntem noi?". Trupa "Dulăului" nu a ieşit din pumni, dar Margairaz, găsit perfect de Mehmedi între apărătorii moldoveni, l-a evidenţiat pe Cerniauskas (10), însă lituanianul s-a resimţit şi l-a lăsat pe Milisavljevici să bată auturile de poartă. Imediat, şi Mehmedi şi-a încercat şansa, dar şutul a trecut pe lîngă (12).

Vasluiul trăieşte?
Pînă la urmă au ieşit şi "plăieşii" din jumătatea proprie. Corner! Fără Wesley şi Temwanjera, sperăm la orice fază, dar nimic. Zurich a revenit în atac prin Mehmedi "pentru că noi nu facem cadouri", aşa cum anunţa Urs Fischer (15). Vasluiul a preferat contraatacul şi Bello a scăpat, în sfîrşit, dar africanul a arătat de ce este rezerva lui Temwanjera (21).

Ghinion! S-a accidentat Cerniauskas şi a intrat Puia, neutilizat în UEFA din vara lui 2010. Iar elveţienii au continuat asediul, Djurici (35) şi Mehmedi (36) au cadrat, dar Puia a arătat că are calităţi. Defensiva vasluiană a rezistat pînă în pauză, dar acolo au primit vestea. Lazio conducea, iar moldovenii erau out din Europa.

Putem cîştiga?
Hizo şi-a adus aminte că ei sînt cei care au şanse de calificare, nu Zurich, iar galben-verzii au ieşit schimbaţi de la cabine: Pavlovici a fost primul, dar "capul" lui a fost scos in extremis de Guatelli (54), iar şutul lui Adailton a trecut puţin pe lîngă (61). Elveţienii nu au mai forţat, dar acelaşi Margairaz, profitînd de greşeala lui Gerlem, intrat şi el în locul accidentatului Sînmărtean, a inventat o execuţie care l-a lăsat fără replică pe nefericitul Puia (69). Hizo s-a resemnat, la Roma era 2-0, jucătorii nu au mai contat. Iar Buff i-a îngropat cu o "scăriţă" în minutul 90.

"Nu trebuia să pierdem, dar Gerlem este un iresponsabil şi am pierdut totul. A făcut o greşeală nepermisă, a pierdut mingea şi am luat gol. Din vina lui am ratat calificarea!" (Viorel Hizo, antrenor Vaslui)

"Am dorit foarte mult să cîştigăm. Accidentarea lui Cerniauskas a fost un moment greu, jucătorii mei s-au retras, apoi am echilibrat meciul, am revenit în joc, dar am primit o nouă lovitură fiindcă l-am pierdut şi pe Sînmărtean şi am pierdut toată forţa ofensivă" (Viorel Hizo, antrenor Vaslui)

"Ne-au lipsit foarte mult jucătorii accidentaţi şi suspendaţi. Vreau să îi felicit pe jucători pentru cum s-au descurcat în această grupă" (Viorel Hizo, antrenor Vaslui)

"Atît am putut face. Nu se aştepta nimeni să ne calificăm. I-am pierdut şi pe Cerniauskas, şi pe Sînmărtean. Poate dacă îi aveam pe Wesley şi ceilalţi absenţi în echipă altfel ar fi stat lucrurile" (Adrian Porumboiu, finanţator Vaslui)

Clasament final grupa D

1.     Sporting     6     4     0     2     8:4     12    
2.     Lazio     6     2     3     1     7:5     9    
3.     FC Vaslui     6     1     3     2     5:8     6
4.     Zurich     6     1     2     3     5:8     5

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.