Europa League

Steaua ar putea întîlni în 16-imi o super-echipă ca Manchester United sau Valencia

Steaua ar putea întîlni în 16'imi o superechipă ca United, City sau Valencia

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 15 decembrie 2011

Steaua îşi va afla mîine adversarul din 16-imile Europa League.

În urma partidelor de miercuri, 12 echipe şi-au luat biletele pentru tragerea la sorţi a 16-imilor Europa League, care va avea loc vineri, 16 decembrie. Printre aceastea se numără şi Steaua, care s-a calificat în urma ultimului meci din grupă, 3-1 cu AEK Larnaca, în timp ce Vaslui va rămîne acasă după înfrîngerea de la Zurich (2-0).

Din Liga Campionilor se alătură 8 echipe, cele care au terminat pe locul 3 în grupe: Manchester City, Trabzonspor, Manchester United, Ajax, Valencia, Olympiacos, FC Porto, Viktoria Plzen.

Steaua a reuşit aseară a 9-a calificare, în toată istoria clubului, în primăvara unei competiţii europene. În februarie 2012, Steaua va juca în "16-imile" Europa League, iar mîine la ora 14:00, va fi în urnele tragerii la sorţi pentru stabilirea celor 16 confruntări din primăvară.

Pentru că a terminat pe locul 2, Steaua nu va fi cap de serie şi va întîlni fie o echipă de pe primul loc din Europa League, fie una dintre cele 4 cu cel mai bun punctaj "căzute" din Champions League. Cele mai mari nume peste care Steaua poate da sînt: Manchester United, Manchester City, Valencia, PSV, Anderlecht sau Atletico Madrid.

Ce adversari posibili pentru Steaua se cunosc pînă acum:
Manchester United
Manchester City
Valencia
Olimpyakos Pireu
Sporting Lisabona
Beşiktaş
Athletic Bilbao
Twente
Anderlecht
PSV
Standard Liege
Metalist Harkov

Roş-albaştrii vor disputa prima manşă pe teren propriu, pe 16 februarie 2012, iar returul în deplasare, o săptămînă mai tîrziu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.