Europa League

Carne de tun » Rapid a pierdut şi ultima partidă din Europa League

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Giuleştenii au pierdut şi în Olanda şi, la prima apariţie în faza grupelor, după o pauză de cinci ani, au dezamăgit crunt, terminînd ultima


Fără nici o şansă încă de acum două etape, rapidiştii au jucat aseară doar pentru onoare, palmares şi coeficient. O motivaţie insuficientă! Mai mult cu gîndul la partida de marţi, de la Vaslui, alb-vişiniii au început totuşi bine, avînd 4 cornere şi o lovitură de cap a lui Grigore, în primele 5 minute. Apoi, au urmat două erori ale lui Antonio, gafeurul de serviciu în ultima perioadă, care puteau duce la deschiderea scorului, dar Matavz (22), blocat excelent de Duarte în momentul şutului, şi Ritzmaier (26) au eşuat. Cam atît pînă la pauza meciului pe care nimeni nu şi-ar mai fi dorit să-l joace!

Deşi siguri de primul loc în grupă, olandezii forţează în partea a doua, atacantul Toivonen lăsîndu-l la vestiar pe Engelaar, un închizător, şi trecînd pe lîngă gol în minutul 52. Manolev a profitat totuşi de o gafă a lui Straton şi a marcat (75), apoi Matavz a punctat şi el (79). Loviţi în orgoliu, rapidiştii au forţat puţin şi, după o bară a lui Alexa (81), au reuşit să reducă diferenţa în prelungiri prin Pancu, după o acţiune a lui Deac.

S-a terminat cu un nou eşec şi, astfel, alb-vişiniii au încheiat aventura europeană pe ultimul loc al grupei, cu o victorie şi 5 înfrîngeri. Nu-i cam puţin pentru o echipă ce se laudă cu cea mai bună toamnă din ultimii 6 ani?!


"Vă daţi seama ce an bun a avut Rapidul, dacă Pancu, la 34 de ani, a fost cel mai bun jucători!"
Dănuţ Lupu, atacant Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.