Handbal

Franţa, prima finalistă la Mondialele de handbal feminin

Franţa este prima finalistă la Mondialele de handbal feminin Foto: Marius Ionescu (Brazilia)

Articol de Marian Ursescu (Brazilia), Marius Ionescu (foto)  —  vineri, 16 decembrie 2011

Echipa lui Olivier Krumbholz a învins  vineri seară cu 28-23 Danemarca şi s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în ultimul act la Campionatul Mondial

Campioană mondială în 2003, în Croaţia, Franţa are şansa să repete performanţa şi în Brazilia. Aseară, în prima semifinală a Campionatului Mondial, la Sao Paulo, franţuzoaicele au învins cu 28-23 Danemarca.

Meciul nu a început deloc bine pentru echipa lui Olivier Krumbholz. În minutul 2, Allison Pineau, cea mai bună jucătoare din lume în 2009, centrul Franţei, s-a accidentat grav la genunchiul stîng şi nu a mai putut continua meciul. Coechipierele au resimţit şocul pierderii lui Pineau doar 15minute, vreme în care Danemarca a condus cu 7-5. După aceea, Leynaud, Lacrabere, Boudouin şi celelalte franţuzoiace au jucat din ce în ce mai bine şi au intrat la pauză în avantaj: 14-12.

Ecartul s-a mărit în partea a doua la 18-14 şi 20-16, dar Danemarca nu a cedat. S-a apropiat ameninţător la 21-19, dar nordicele nu au mai avut suflu pe final. Portarul Amandine Leynaud a închis poarta şi handbalistele din Hexagon şi-au trăit bucuria dansînd şi cîntînd la
centrul terenului, alături de cei aproximativ 50 de suporteri. Este a doua oară consecutiv cînd Franţa se califică în finala Campionatului Mondial, după ce în China 2009, a pierdut finala contra Rusiei, 22-25.

A doua semifinală, Norvegia-Spania începe la ora 24:00 (ora României).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.