Liga 1

Chipciu confirmă: ”Vin la Steaua!”

Chipciu a recunoscut că meciul cu Gaz Metan a fost ultimul pentru el în tricoul lui FC Braşov.

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La finalul partidei dintre Gaz Metan şi FC Braşov, mijlocaşul ”stegarilor” a recunoscut că a evoluat pentru ultima oară pentru echipa de sub Tîmpa.

Transferul lui Alexandru Chipciu la Steaua e realizat în proporţie de 99%. Gigi Becali a declarat că s-a înţeles deja cu omologul său de la FC Braşov, Ioan Neculaie, iar vineri, după partida de la Mediaş a "stegarilor", mijlocaşul a recunoscut şi el că trecerea la echipa lui Ilie Stan e o chestiune de ore.

"Din ce ştiu şi eu, voi merge la Steaua. Nu mă despart uşor de FC Braşov, e echipa unde am avut multe satisfacţii, dar cred că e momentul să progresez în carieră. Oricît mi-ar fi de greu, cred că Steaua e cea mai bună alegere pentru mine", a spus mijlocaşul de 22 de ani.

Promite să se sacrifice
După ce Gigi Becali a spus despre Chipciu că este stelist de mic, la fel ca întreaga sa familie, proaspătul internaţional a încercat să se eschiveze. "Nu cred că e important să spun că sînt stelist de mic, nu asta e cel mai important. Cred că suporterii mă vor adopta atunci cînd voi da totul pentru echipă şi cînd vom obţine performanţe", a povestit fotbalistul.

El a recunoscut că a urmărit la televizor partida dintre Steaua şi AEK Larnaca, cînd roş-albaştrii au fost susţinuţi în tribune de 50.000 de oameni: "Am văzut atmosfera, a fost una senzaţională. Am urmărit şi tragerea la sorţi. Nu pot spune nimic de Twente, să fie oficială trecerea mea la Steaua şi o să am timp să mă gîndesc şi la asemenea meciuri!".

Îl aduc ca mijlocaş dreapta, dar el a jucat stînga :)
Transferul lui Chipciu la Steaua ar trebui să acopere poziţia lăsată liberă după plecarea în vară a lui Nicoliţă în Franţa. Staff-ul roş-albaştrilor cred că mijlocaşul de la FC Braşov ar fi perfect pe această poziţie, dar, în acest sezon, el a jucat doar 4 meciuri pe această poziţie. În majoritatea partidelor, 12 la număr, Chipciu a fost folosit pe partea stîngă a liniei mediene. Un meci el a evoluat şi ca atacant.

"Nu dau decît 200.000 de euro pe Chipciu, atît e valoarea lui. Să nu creadă Nicolae Badea că o să ia bani mai mulţi, că nu are de unde" (Gigi Becali, patron Steaua)

20 de partide a evoluat Chipciu în acest sezon pentru FC Braşov în campionat şi Cupa României. El a marcat cinci goluri, toate reuşitele sale fiind pe teren propriu

1 pasă de gol a reuşit Chipciu în actualul tur

6,24 este media notelor lui Chipciu în Gazeta Sporturilor

1.524 de minute a strîns mijlocaşul în acest sezon la FC Braşov

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.