Campionate

Guardiola către jucătorii Barcelonei: "Să nu repetăm greşeala din 1992"

Pep Guardiola la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Santos.

Articol de Gazeta Sporturilor   —  sâmbătă, 17 decembrie 2011

Barcelona va juca mîine, de la ora României 12.30, cu Santos în finala Campionatului Mondial al Cluburilor.

Înaintea acestei partide, Guardiola le-a reamintit jucătorilor săi un episod din 1992, an în care Barcelona a pierdut Cupa Intercontinentală în faţa celor de la Sao Paolo. Pe teren se afla şi Pep.

"Trebuie să fim atenţi să nu repetăm meciul pe care Barcelona l-a avut pe cînd eu eram jucător. În 1992 am pierdut în acelaşi act împotriva brazilienilor de la Sao Paolo, care, de altfel, au jucat mult mai bine decît noi şi au meritat victoria", a fost avertismentul lui Pep.

Finala la care a făcut referire Guardiola are multe asemănări cu meciul care se va disputa mîine la Tokyo. La fel ca şi acum, în 1992 Barcelona, sub bagheta maestrului Johann Cruyff, domina fotbalul european .


Catalanii cîştigaseră finala Ligii Campionilor pe stadionul Wembley (la fel ca în acest an) şi urmau să întîlnească în finala Cupei Intercontinentale tot o echipă braziliană formată din campioni aflaţi la început de drum: Cafu, Toninho Cerezo, Muller, Palhinha şi Rai (marcatorul dublei).

Barcelona pornea ca mare favorită, însă Sao Paolo a reuşit să furnizeze o mare surpriză şi s-a impus cu 2-1. A urmat o perioadă de decădere, în care catalanii nu au mai strălucit la fel de mult în competiţiile europene.

Exact de acelaşi lucru se fereşte în acest moment şi Pep Guardiola. "Este un vis împlinit faptul că jucăm această finală împotriva unei echipe puternice cum e Santons, dar obiectivul nostru va fi acela de a cîştiga, chiar dacă Santos este un adversar în faţa căruia poţi pierde oricînd. Cred că va fi un meci foarte disputat şi că lumea care va veni la meci se va bucura de spectacol", a mai declarat antrenorul Barcelonei.

"Nu vom încerca să îl marcăm om la om pe Neymar în timpul meciului. Nu e stilul nostru. Vom încerca, însă, să îl ţinem cît mai departe de minge" (Pep Guardiola, antrenor Barcelona)


"Vom întîlni cea mai bună echipă de pe planetă în care joacă cel mai bun jucător de fotbal din lume. Barcelona este maestră la posesia mingii, dar şi noi excelăm la jocul în viteză. Vom încerca să fructificăm acest avantaj. Am încredere în jucătorii mei: sîntem pregătiţi!" (Muricy Ramalho, antrenor Santos)

Partida dintre FC Barcelona şi Santos va fi în direct pe TVR 2 şi Eurosport şi LIVETEXT pe GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.