Hochei

Facebook aduce dovada: românii au cîntat imnul Ungariei la meciul de hochei!

Foto: Libertatea

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 18 decembrie 2011

UPDATE În ciuda faptului că Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a infirmat informaţia că jucătorii români prezenţi la meciul de hochei disputat la Miercurea-Ciuc ar fi cîntat imnul Ungariei, siteul libertatea.ro a oferit mărturia unuia dintre protagonişti. Pe Facebook, Peter Levente recunoaşte că ar fi intonat imnul ţării vecine şi ar fi tăcut atunci cînd era cîntat imnul României.

Iată dialogul tradus de cei de la libertatea.ro:
G. C: latode mekkora cirkuszt csinaltak a barmok, hogy enekelted a himnuszt. amugy jol tetted Levi. ;) ja es grat
LEVENTE PETER: Köszi :-)
G.C. sok sikert holnap ;)
T.M.: Fel a fejjel Levente.
G.C.: nagyon jol tette Levi, hogy enekelte, hisz o nem roman :)



G.C: "Vezi ce scandal au făcut idioţii că ai cântat imnul, dar ai făcut bine, Levi. Felicitări!"
LEVENTE PETER: Mulţumesc!
G.C. Mult succes mâine!
T.M. Capul sus, Levente!
G.C. Foarte bine a făcut Levi că a cântat, că el nu-i român!


FRHG neagă informaţia
Preşedintele FRHG a negat faptul că hocheiştii români ar fi cîntat imnul Ungariei: "Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă consideră nefondate şi nemeritate atacurile mediatice la adresa jucătorilor din lotul naţional de seniori. Considerăm că problema imnului naţional de la meciul cu Ungaria este una falsă şi lipsită de orice legătură cu realitatea.", a spus Tanczos Barna, preşedintele FRHG.


Scene incredibile la meciul dintre România şi Ungaria de vineri seară, la hochei pe gheaţă, încheiat cu scorul de 4-1 pentru naţionala noastră.
Vezi aici imagini de la partidă!

Pe patinoarul din Miercurea-Ciuc, în momentul în care s-a auzit imnul "Deşteaptă-te române", s-a lăsat tăcerea. Nici un jucător al naţionalei nu a cîntat, dar nu acelaşi lucru s-a petrecut cînd s-a intonat imnul Ungariei. Jucătorii naţionale noastre au cîntat chiar mai cu foc decît oaspeţii, informează Libertatea.

România are 24 de jucători de etnie maghiară din lotul de 26, iar ceilalţi doi sînt Adrian Catrinoi şi ucraineanul naturalizat, Evgheni Pisarenko. Cei mai vocali au fost Peter Levente şi Zsombor Antal, la fel ca şi oficiali ai Federaţiei Române, care sînt şi ei de etnie maghiară.

Mai mult, după cele două imnuri, ca şi la final, ambele echipe, alături de cei 1.500 de spectatori, au cîntat imnul Ţinutului Secuiesc, deşi acesta nu se cîntă de obicei la întîlnirile oficiale.

Acest eveniment vine la doar două săptămîni după ce Cosmin Marinescu, un hocheist de 15 ani, a fost agresat şi umilit de colegii unguri de Ziua Naţională a României.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.