Campionate

Barcelona a cucerit lumea cu 6 oameni ofensivi. Dar fără atacanţi veritabili! Revoluţia

Pentru Messi, Balonul de Aur e 99 la sută asigurat. Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Constrîns de accidentările lui David Villa şi Alexis, Guardiola a inovat din nou. Şi a găsit soluţia genială. Rezultatul: 4-0 în finală cu Santos

După spectacolul de la Yokohama, antrenorul învinşilor a comentat cu umor cea mai dură lecţie de fotbal primită vreodată de o echipă braziliană. "Barcelona a jucat într-un sistem absolut neconvenţional: 1-3-7-0. Un portar, trei fundaşi, şapte mijlocaşi şi nici un atacant.
Dacă ar avea cineva un asemenea curaj în Brazilia, ar fi chemată poliţia şi l-ar aresta pe îndrăzneţ", s-a amuzat Muricy Ramalho.
"Şi totuşi, nu e nevoie să ai atacanţi pentru a fi o echipă ofensivă. După ce am văzut-o pe Barca, ar trebui să acceptăm acest adevăr".

Fotbal cu 6 virtuozi
Guardiola a mai inovat o dată, continuînd să revoluţioneze fotbalul şi sistemele strategice. Cum David Villa şi Alexis erau accidentaţi, cel mai original antrenor al momentului a descoperit o altă variantă tactică. O formulă blaugrana superofensivă, însă fără atacanţi veritabili: 7 mijlocaşi, dintre care şase cu gîndul numai la poarta adversă.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI BARCELONA - SANTOS 4-0!

Thiago şi Dani Alves au fost aripi, Fabregas şi Iniesta "vîrfuri false" - oameni care nu stau în careu, dar care apar la finalizare din linia a doua -, Xavi a dirijat această orchestră de atac, iar Messi a fost solistul prezent peste tot în jumătatea lui Santos. Şase virtuozi au combinat fantastic într-o mişcare continuă, destabilizînd complet apărarea braziliană. O altă faţetă a fotbalului viitorului.

10 pase au fost schimbate între 8 jucători la faza golului doi al Barcelonei în finala cu Santos

Echipa Barcelonei în meciul cu Santos: Valdes - Puyol, Pique, Abidal - Busquets - Xavi - Alves, Fabregas, Iniesta, Thiago - Messi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.