În ciuda opoziţiei clare a lui Ion Crăciunescu pentru aducerea arbitrilor străini, nu este exclus ca la startul returului să vedem din nou brigăzi din alte campionate oficiînd la meciurile din Liga 1. Numai că asta înseamnă ca CCA să piardă o finanţare UEFA de 700.000 de franci elveţieni, adică puţin peste 570.000 de euro. 200.000 de franci elveţieni au fost primiţi la semnarea Convenţiei, iar în fiecare an vor mai fi daţi cîte 100.000.
Ultimul care îi transmite preşedintelui CCA să nu se mai împotrivească revenirii la sistemul cu străini la partidele importante este tocmai bunul său prieten, Giovanni Becali. "Ion ar trebui să accepte. Dacă preşedinţii vor străini, să aducă străini. Vede că ăştia de aici sînt tîlhari, cu T mare, aşa că la meciurile importante este mai bine să cheme brigăzi de afară", a afirmat Becali la GSP TV.
Pe lîngă faptul că aducerea arbitrilor străini ar tăia şi mai mult din credibilitatea şi aşa precară a românilor, iar perspectivele participării la competiţii importante devin şi mai sumbre, CCA va pierde şi o sumă importantă. În acest an, FRF şi CCA au semnat Convenţia pentru Arbitraj care aduce în România aproape 600.000 de euro, sumă destinată promovării şi susţinerii arbitrilor autohtoni.
"Eu nu sînt de acord cu aducerea arbitrilor străini. Nu o să mă umilesc să mă duc la aeroport să-i aduc", declara Crăciunescu, în urmă cu cîteva zile. "Dacă vrea să-şi salveze postul, atunci să facă aşa cum îşi doresc preşedinţii din Liga 1", a afirmat Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.
În 2010, Ionuţ Lupescu, pe atunci director general al FRF declara că "nici străinii nu prea ar vrea să ne mai dea brigăzi pentru că după meciuri îi făceam cu ou şi cu oţet pentru greşelile făcute".
Show more
Loading ...
Failed to load data.
{{#showContent}} {{#content}}
{{/content}} {{/showContent}}
Show more
Loading ...
Failed to load data.
{{#showContent}} {{#content}}
{{/content}} {{/showContent}}
{{text}}