Liga 1

L-au ratat acum, îl iau abia la anu'! » Ropotan nu revine la Dinamo

Ropotan a fost vîndut la ruşi în urmă cu 3 ani, contra sumei de 3 milioane de euro

Articol de Vlad Ispas   —  joi, 29 decembrie 2011

Ropotan nu poate reveni în această iarnă în Ştefan cel Mare, întrucît a apucat să joace deja pentru două cluburi în acest sezon, Dinamo Moscova şi Tom Tomsk.

Roş-albii şi-au dorit mult să-l readucă acasă acum pe Adrian Ropotan, în condiţiile în care alţi doi închizători, Dorel Stoica şi Bogdan Pătraşcu, foarte probabil vor pleca din Ştefan cel Mare. Numai că o prevedere regulamentară împiedică realizarea tranzacţiei, deşi mijlocaşul de 25 de ani ar fi fost tentat de idee. Despre ce este vorba? Ropotan a apucat să joace pentru două echipe în sezonul de toamnă, Dinamo Moscova şi Tom Tomsk, astfel că o a treia legitimare nu mai e posibilă!

Cel mai devreme transferul s-ar putea realiza la vară, cînd Adrian intră în ultimele 6 luni de contract cu moscoviţii. "Dacă vom fi campioni, iar ruşii vor fi de acord să-l dea gratis sau pe o sumă infimă, îl vom lua din iunie. În caz contrar, vom aştepta luna decembrie a anului viitor, să-l luăm gratis", a explicat un oficial dinamovist.

Ropotan a început campionatul la Dinamo Moscova, dar a pierdut uşor-uşor contactul cu prima echipă şi a fost împrumutat la Tomsk. Nici la ultima clasată n-a rupt norii, deşi a prins 8 partide pe gazon, fără vreo realizare notabilă. Salariul stagional al fotbalistului e de 500.000 de euro. Pentru a fi din nou "cîine", el va trebui să renunţe la mininum jumătate din aceşti bani!



4 selecţii are Ropotan la "naţionala" României, fără să fi marcat vreun gol


"Cîinii" mici înfruntă Napoli şi Genoa

Grupa 1995 de la Dinamo, antrenată de Iulian Matei, va participa în perioada 3-7 ianuarie 2012 la "Memorialul Renato Curi", de la Perugia. Roş-albii vor evolua în grupa B a competiţiei, alături de Napoli, Genoa şi Perugia. Dacă se vor califica mai departe, "cîinii" mici vor întîlni una dintre Fiorentina, PAOK, Roma sau Udinese, din grupa A. Lotul juniorilor va fi format din 18 jucători.



"Sistemul de joc nu e bun pentru Torje!"

Cristea Opria, agentul lui Gabi Torje, spune că afirmaţia lui Guidolin, "Torje nu e acel număr 10 pe care-l aşteptam", nu este reală. "Guidolin a spus că nu a declarat aşa ceva, a fost interpretat greşit! Din păcate, sistemul de joc nu este bun pentru Torje. Guidolin joacă 3-5-1-1, iar Gabi e un fel de închizător acolo, nu e nici mijlocaş, nici atacant! La Udinese se face tot jocul pentru Di Natale. Am vorbit şi cu Guidolin, i-am spus unde trebuie să-l bage. I-a zis şi Torje că el joacă în banda dreaptă sau stîngă", a spus Opria. Presa din Italia a precizat zilele trecute că Torje ar putea fi cedat la Dinamo, pînă în vară, sub formă de împrumut.



"Doar Borcea ne ia apărarea!"

Liderii vestiarului, Ionel Dănciulescu şi Marius Niculae, îl roagă pe Cristi Borcea să revină lîngă echipă. "Se simte lipsa lui pentru că nu ne mai ia nimeni apărarea. Cînd ne dezavantaja arbitrajul sau aveam probleme, Borcea ne apăra tot timpul. Şi din punct de vedere financiar se simte lipsa lui", a zis "Săgeată" la DolceSport. "Îl aşteptăm cu braţele deschise pe Cristi, el este un tip care respiră aerul lui Dinamo, sper să vină cît mai repede alături de noi", a spus şi Danciu-gol.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.