Diverse

Hristo Stoicikov nu l-a iertat pe arbitrul care i-a distrut visul: "L-am scuipat de faţă cu toată lumea"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 decembrie 2011

Hristo Stoicikov nu-l iartă pe arbitrul francez Joël Quiniou, care i-a "distrus" visul de a accede în finala Cupei Mondiale din 1994, după ce nu a acordat un penalti în semifinale, în faţa Italiei

"Cînd eram copil visam să devin fotbalist, să cîştig Balonul de Aur şi titlul de golgeter la Cupa Mondială. Totul s-a îndeplinit. Însă cel mai mare vis al meu a fost distrus de un arbitru francez. Nu-l voi ierta niciodată", a declarat Stoicikov, în vîrstă de 45 de ani, la postul bulgar BNT.

La Cupa Mondială din SUA, Bulgaria a pierdut, scor 1-2, în faţa Italiei, în semifinale. Stoicikov îi reproşează lui Quiniou că nu a fluierat un henţ în suprafaţa de pedeapsă comis de fundaşul italian Alessandro Costacurta.

"Şi-a bătut joc de mine, de antrenori, de tot poporul bulgar. L-am văzut după meci în SUA şi l-am scuipat de faţă cu toată lumea", a adăugat Stoicikov.

Stoicikov a cîştigat Balonul de Aur în 1994, după ce a marcat şase goluri la Cupa Mondială din SUA, el fiind cel mai bun marcator alături de rusul Oleg Salenko.

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI DIN 1994. FAZA INCRIMINATĂ DE BULGARI ESTE LA MINUTUL 3:53

sursa: Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.