Campionate

Callejon a devenit noul favorit al lui Jose Mourinho

Crescut de Real, Callejon a fost recuperat în vară de la Espanol cu 5 milioane de euro

Articol de Constantin Popescu  —  Tuesday, 03 January 2012

Lui Jose Mourinho nu-i plac doar vedetele, unele pline de mîndrie ca şi el, ci şi jucătorii devotaţi, care stau în banca lor. Din cea de-a doua categorie face parte şi Jose Callejon. Mijlocaşul spaniol (24 de ani), folosit uneori şi ca atacant lateral, l-a cîştigat pe antrenorul său de la Real prin felul său de a fi pe teren şi-n afara lui. Simplu şi eficient, el a căpătat treptat încrederea portughezului, a confirmat, iar acum se numără printre oamenii de bază ai echipei madrilene. Motivele pentru care a ajuns titular sînt patru:

1. Mourinho e încîntat de atitudinea sa: ”Cînd intră pe teren, Callejon se implică total, iar jocul echipei se îmbunătăţeşte. Mă încîntă această mentalitate”.

2. Un exemplu pentru puşti. Jose i-a dat o şansă, Callejon a fructificat-o, ceea ce-l face un model de urmat pentru tinerii de la filială dornici să ajungă la prima echipă. Mesajul transmis e clar: ”Uşa este deschisă tuturor”.

3. Motivaţie pentru Kaka şi Ozil. Randamentul extraordinar, cu un gol marcat la fiecare 62 de minute disputate, trebuie să-i pună pe gînduri pe Kaka şi Ozil. Ambii îşi văd locul în primul ”11” ameninţat, ba şi pierdut dacă nu-şi vor reveni.

4. Mereu cu cei buni. Titularizarea lui Callejon arată că Mourinho nu se plictiseşte de nimeni. Portughezul contează constant pe cei mai buni jucători, indiferent de numele lor.

 

”Pentru anumiţi fotbalişti, să intre să joace 10 minute e o problemă. Pentru Callejon, este o bucurie”

Jose Mourinho, antrenor Real Madrid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.