Liga 1

Ionel Ganea explică incidentul cu preotul: "Totul a pornit de la lumînări"

Ganea explică incidentul cu preotul

Articol de Daniel Şendre  —  miercuri, 04 ianuarie 2012

Ieri seară, GSP.RO a publicat o ştire al cărei titlu a făcut vîlvă. "Ionel Ganea a fost la un pas să bată un preot"

"Aflat la Braşov pentru a fi alături de familia fostului său naş de cununie, Ioan Drăgan, decedat prematur, luni, la 46 de ani, "Ganezul" s-a enervat din cauza modului în care părintele orînduia lucrurile bisericeşti" Aşa suna ştirea, venită pe surse! Aseară n-am reuşit să-l contactăm pe fostul internaţional, însă am reuşit s-o facem astăzi.

- "Ce s-a întîmplat acolo?", l-am întrebat. Calm, Ganea a început să explice.

- Totul s-a petrecut luni. Am ajuns împreună cu soţia mea în Braşov, pentru a participa la funeralii. Am cumpărat o coroană şi cîteva lumînări, aşa cum se procedează la o înmormîntare, apoi ne-am dus la capelă, care se află la ieşirea spre Sfîntu Gheorghe, în Triaj. La un moment dat, a venit lîngă noi un bărbat îmbrăcat în civil, cu o pălărie pe cap şi cu o o geantă în mînă, care a început să ne certe.

- Cum aşa?

- Aşa bine! Ne-a întrebat: "De ce aţi venit cu lumînări din afară? Nu ştiaţi că trebuie să cumpăraţi de aici?" Eram supărat, doar era un eveniment trist, eram la o înmormîntare. I-am răspuns că nu cunoşteam această regulă. "Păi, ce, nu ştiţi să citiţi?", a zis el. Habar n-aveam la ce se referă, dar ne-a indicat un afiş de pe peretele capelei. Era nervos, vorbea pe un ton ridicat. Ne-a mai luat şi la mişto.

- Vorbeşti serios?

- Da, nu-mi venea să cred! "Dacă nu aveţi bani de lumînări, vă împrumut eu", a zis. L-am rugat să se calmeze, eram destul de supărat, nu aveam chef să mă cert cu nimeni, mai ales că totul se petrecea lîngă sicriu.

- Şi ce-aţi făcut?

- Păi, ce puteam să facem, am stins lumînările cu care veniserăm şi am cumpărat de acolo, apoi am scos coroanele afară, că nu te lăsa nici cu astea în capelă. Poţi să crezi aşa ceva?

- Nu ştiu ce să zic, e prima oară cînd aud de regula asta cu lumînările.

- Păi şi pentru mine era la fel. De unde să ştiu că nu am voie să cumpăr din altă parte!? Te duci la înmormîntare să îngropi un om, să-l plîngi şi să aprinzi o lumînare pentru el, ce importanţă are de unde o iei? Dar m-am conformat, ce să fac!? A fost un dialog, nimic mai mult. Erau oameni în biserică, care pot să confirme. N-am ţipat, nu l-am ameninţat, nu nimic! Nici măcar nu ştiam că e preot, am aflat după aceea, pentru că era îmbrăcat civil. Andrei Sicoe îl cheamă şi am înţeles că ăsta e stilul lui: ţipă, urlă, dă morţi afară din biserică, e incredibil ce am auzit de la oameni.

- Am înţeles, deci nici nu poate fi vorba de bătaie, deşi tu eşti un pic mai iute aşa la mînie.

- Nu. Am vorbit calm şi am respectat ce a zis, chiar dacă regula aceea mi s-a părut o absurditate. Dar ştiu şi eu ce interes avea el!?

"Sînt un om religios, am prieteni printre preoţi. E prima oară cînd văd unul comportîndu-se aşa"
Ionel Ganea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.