Auto

Aşa arată Dacia Lodgy! Primele imagini oficiale cu MONOVOLUMUL brandului românesc care va costa în jur de 10.000 de euro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 05 ianuarie 2012

Dacia a prezentat în această dimineaţă pe portalul său primele imagini oficiale cu Dacia Lodgy, întîiul monovolum din istoria mărcii! Pînă acum, oficialii lui Renault arătaseră doar maşina de competiţie Dacia Lodgy, pilotată de Alain Prost în Trofeul Andros, competiţie care se desfăşoară pe gheaţă în fiecare an în Alpii francezi.

Monovolumul va fi arătat în premieră mondială în martie, la Geneva, cu ocazia Salonului Auto.

Din cîte se pare, monovolumul va avea un preţ de bază de cel mult 10.000 de euro, iar targetul pentru Lodgy este unul clar: Europa de Vest. De altfel, ea va fi vîndută şi pe pieţele emergente sub marca Renault, iar în Marea Britanie ar putea purta logo-ul "By Renault".

Lodgy nu va fi fabricat la fabrica din Mioveni, ci la Tanger, în Maroc, uzina din Africa avînd o capacitate de producţie mult mai mare faţă de cea de lîngă Piteşti. Liniile de producţie din Mioveni nu suportă fabricarea simultană a mai mult de 6 modele diferite, iar Lodgy este deja maşina cu numărul 7 din gamă.

Lodgy are o lungime de 4,5 metri şi va avea şi o versiune cu 7 locuri. În comparaţie cu Logan MCV (break), monovolumul este mai lung. Lodgy promite un portbagaj spaţios care se poate apropia de cel al SUV-ului Duster, care are 475 litri. Ca o comparaţie, varianta break oferă de 198 de litri.

Cine vor fi adversarii Daciei Lodgy
Toyota Verso
Opel Zafira
Seat Altea XL
Citroen C4 Picasso
Kia Carens
Peugeot 5008
Ford C-Max

De ce se numeşte Lodgy?
În engleză, lodging înseamnă cazare. Asta înseamnă spaţiu pe care orice familie îl caută atunci cînd vrea să-şi cumpere un monovolum.

Definiţia monovolumului
Este un automobil mai înalt faţă de berlină şi al cărui profil este convex, motorul, habitaclul şi portbagajul sînt adăpostite în acelaşi volum.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.