Campionate

Alt scandal rasist la Liverpool: jignit, un jucător de la Oldham a vrut să părăsească terenul

Kuyt și arbitrul încearcă să-l potolească pe Adeyemi

Articol de Constantin Popescu  —  sâmbătă, 07 ianuarie 2012

Liverpool se confruntă cu un nou atac cu caracter rasist. Dacă golgeterul său, uruguayanul Luis Suarez, a fost suspendat 8 meciuri fiindcă l-a făcut ”negru” pe francezul Patrice Evra, fundaşul lui Man. United, de această dată în prim plan au apărut suporterii ”cormoranilor”. 

Cu 10 minute înaintea finalului meciului din turul 4 al Cupei Angliei cu Oldham (5-1), formaţie din a 3-a ligă, aceştia l-au luat la ţintă pe Tom Adeyemi şi l-au insultat. Îmbrăcat cu tricoul lui Luis Suarez, unul a devenit mai agresiv, fiind surprins în timp ce urla furios către jucătorul de culoare: ”Eşti un negru nenorocit”.

Jucătorul de 20 de ani, împrumutat la Oldham de la Norwich, a fost foarte afectat. I-au dat lacrimile şi, cum jignirile nu conteneau, a vrut să părăsească terenul. În acel moment au reacţionat fotbaliştii lui Liverpool. În frunte cu Gerard şi Kuyt, sprijiniţi şi de arbitru, aceştia au sărit să-l calmeze pe Adeyemi şi i-au cerut să nu plece. Conflictul s-a aplanat, iar partida s-a terminat fără alte incidente.

Poliţia a operat mai multe reţineri. Conducătorii ”cormoranilor” au anunţat că vor face propriile cercetări şi ”vom lua măsurile oportune”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.