Campionate

În lacrimi pe "Anfield Road"! » Alt caz de rasism la Liverpool

Adeyemi le arată arbitrului şi lui Kuyt grupul de fani care l-a insultat

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După "scandalul Suarez", suspendat 8 etape, un jucător de culoare al lui Oldham a vrut să părăsească terenul. L-au oprit Kuyt şi Gerrard.

Tom Adeyemi, 20 de ani, mijlocaş împrumutat de Norwich la Oldham, în liga a treia. El a fost ţinta fanilor extremişti de pe "Anfield Road" în meciul din "32-imile" Cupei Angliei (5-1).

Mai erau doar 10 minute de joc. Mai mulţi ultraşi ai lui Liverpool, unii îmbrăcaţi în tricoul lui Luis Suarez, alţii cu fularul purtînd numele uruguayanului, l-au insultat pe Adeyemi. "You fucking black bastard" (Negru nenorocit), i-au strigat din spatele porţii, repetînd pînă l-au adus pe tînărul adversar la lacrimi. Acesta i-a spus arbitrului ce se întîmplă şi a vrut să iasă de pe teren. Atunci au intervenit doi dintre jucătorii lui Liverpool. Mai întîi Kuyt, apoi Gerrard. L-au convins pe Adeyemi să nu plece. Dar poliţia şi federaţia engleză (FA) vor investiga cazul.

Aceasta după ce Luis Suarez, atacantul "cormoranilor", a fost suspendat 8 etape din Premier League. Cauza: rasismul. L-a jignit pe Evra, fundaşul francez de la Man. United, şi FA nu a avut milă de el.

"Ce s-a întîmplat pe Anfield Road a fost o mare ruşine. De acum, e treaba poliţiei" (Dean Furman, căpitan Oldham)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.