Campionate

”Succesorul natural al lui Guardiola este Xavi”

Guardiola i-ar putea preda ștafeta lui Xavi

Articol de Constantin Popescu  —  Sunday, 08 January 2012

Are 74 de ani. Este considerat ”antrenorul care a plantat la mijlocul anilor '70 seminţele actualei Barcelona”, lucrînd şi la echipa mare, şi la juniori. Se numeşte Laureano Ruiz, iar viaţa trăită în ”Camp Nou” l-a făcut să fie foarte ascultat, părerile sale avizate despre formaţia ”blaugrana” fiind considerate mereu îndreptăţite. Cum se tot vorbeşte de o eventuală plecare a lui Pep Guardiola, el a fost chestionat de media spaniolă. Pe cine ar vedea în loc?

Răspuns: ”Se zice că un înlocuitor pe măsură ar fi Marcelo Bielsa. Argentinianul îmi place. Cred însă că succesorul natural al lui Guardiola este Xavi. Nu am nici o îndoială. Cel va veni după Pep trebuie să fie de-al casei pentru a menţine modelul. Xavi se potriveşte ideal. A crescut în blaugrana, ştie absolut tot ce se cere aici, cum merg lucrurile. La fel de important, are viziune, idei, stăpînire de sine. Un om cerebral, echilibrat, capabil să impună continuitate echipei”.

Produs al celebrului centru de formare al Barcelonei, La Masia, Xavi va împlini 32 de ani pe 25 iuanuarie. La echipa secundă a fost promovat în 1997, peste un an a debutat la seniori, unde a rămas în 2000. Contractul său cu gruparea catalană este scadent în 2014, cînd ar vrea să se retragă. Contrar opiniei lui Ruiz, nu i-ar plăcea să antreneze.

19 trofee a cucerit Xavi cu FC Barcelona. Salariul său anual este de 7,5 milioane de euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.