Campionate

Mourinho este mai valoros decît Guardiola, potrivit unui studiu portughez

Mourinho și Guardiola, cea mai mare rivalitate între antrenori în fotbalul actual

Articol de Constantin Popescu  —  Sunday, 08 January 2012

Învins recent în El Clasico de Guardiola, Mourinho îşi ia revanşa. Potrivit unui studiu realizat de Daniel Sa, de la Şcoala de marketing IPAM din oraşul portughez Aveiro, antrenorul Realului are o valoare superioară rivalului de pe banca Barcelonei. Pe o scară de la 0 la 100, Jose adună 74 de puncte, în timp ce catalanul contează pe doar 56, ceea ce se traduce într-o diferenţă de 5 milioane de euro. În calcul s-au luat mai multe aspecte: impact mediatic, prezenţa în reţelele de socializare, palmares, bani, drepturi de imagine.

Jose domină clar la expunerea mediatică: ”Avantajul lui e explicat prin stilul său, mesajele şi discursurile pe care le utilizează în mod obişnuit la conferinţele de presă”. Stă mai bine şi la încasări. Tehnicianul portughez are un salariu anual de 13 milioane de euro, plus drepturi de imagine de 5 milioane, în timp ce Pep e remunerat cu 12 milioane de euro pe sezon, drepturile de imagine ajungînd la 3 milioane. În privinţa succeselor sportive, Mourinho obţine o valoare de 65, faţă de 62 a lui Guardiola, într-un raport aproximativ al meciurilor din carieră de 500 la 200.

Spaniolul este primul la un singur capitol, cel al victoriilor. El a cîştigat 72 la sută din partidele disputate, în timp ce procentul rivalului este de 68 la sută.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.