Campionate

Henţ flagrant: Barcelonei nu i s-a dat penalty în derbyul cu Espanyol (1-1)

Momentul în care Raul Rodriguez (stînga) oprește cu mîna mingea șutată de Pedro

Articol de Constantin Popescu  —  Monday, 09 January 2012

FC Barcelona  suferă din cauza arbitrajului, după derbyul cu Espanyol, 1-1, în care a pierdut două puncte uriaşe în disputa pentru titlu cu Real. Cea mai incriminată fază s-a petrecut în minutul 91. În plin asalt catalan, la scurt timp după ce adversarii egalaseră, Pedro  a şutat. Balonul avea o traiectorie clară, spre colţul porţii apărate de Cristiano Alvarez, ce nu avea nici o şansă să-l pareze.

S-a interpus însă Raul Rodriguez, fundaşul dreapta al lui Espanyol, care a stopat mingea cu mîna. Imaginile au arătat că a fost un henţ clar, dar ”centralul” Turienzo Alvarez a rămas impasibil şi nu a acordat penalty. Protestele ”blaugrana” nu au schimbat situaţia.

Protagonistul fazei, Raul Rodriguez a recunoscut: ”Da, am pus mîna, nu pot să neg, imaginile nu mint. Dar nu a fost ceva voluntar. În plus, eu nu sînt arbitru”. ”Şutul a fot foarte rapid, iar mingea a atins mîna adversarului. Este de neînchipuit că nu s-a dat penalty”, a indicat şi cel ce a tras, Pedro.

Pentru a evita, ca de obicei, polemica, Guardiola nu a vorbit despre arbitraj la conferinţa de presă, deşi Barcelona a ajuns la 5 puncte în spatele Realului.

Vezi aici  un video cu rezumatul partidei Espanyol - FC Barcelona 1-1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.