Tenis

McEnroe: ”Numirea lui Lendl ca antrenor îi poate relansa cariera lui Murray”

Murray și Lendl, un tandem care poate fi cîștigător

Articol de Constantin Popescu  —  Monday, 09 January 2012

John McEnroe a rămas uimit cînd Andy Murray şi l-a ales recent ca antrenor pe Ivan Lendl, aflat în premieră în această postură, dar crede că vechiul său rival poate fi ingredientul care-i lipsea scoţianului să urce în carieră. ”Urăsc să-i dau credit lui Lendl, dar Andy avea nevoie să facă o schimbare, iar alegerea sa poate fi incredientul prin care să poată trece la un nivel superior. Cehul îi poate adăuga valoare, multe plusuri”, a zis fostul mare tenismen american.

Pentru el, există o coincidenţă stranie, dar care ar indica relansarea scoţianului: ”Lendl a cucerit primul lui mare turneu la 24 de ani. Murray tocmai a cîştigat turneul de la Brisbane tot la 24 de ani, imediat ce a început colaborarea cu Ivan. Nu pare a fi întîmplător”. Cu 7 titluri de Mare Şlem, McEnroe s-a aflat într-o rivalitate feroce cu Lendl, pe care-l numea ”robot înfricoşător”.

Murray, numărul 4 mondial, s-a impus la Brisbane după un categoric 6-1, 6-3 cu ucrainianul Aleksandr Dolgopolov, în numai 65 de minute. E primul turneu important în care s-a impus, după 3 finale de Grand Şlem pierdute: US Open 2008, Australian Open 2010 şi 2011.

Lendl, 51 de ani, are 94 de titluri ATP, între care 8 turnee de Mare Şlem, cucerite după 4 finale pierdute, o altă asemănare cu Murray. A fost lider mondial timp de 270 de săptămîni între 1985 şi 1987, plus 1989. Cehul s-a retras în 1994.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.